Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > bavarianDEMON/HeliCommand


bavarianDEMON/HeliCommand Factory Sponsored Bavarian DEMON and HeliCommand Support


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-26-2015, 01:16 AM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jul 2010
Default HC Rigid will not operate as 3a or 3d

I am rebuilding an older trex 600 esp for use in a scale canopy

I have several HC rigid units (original, gray plastic with the ground sensor). I was under the impression that the rigid units could function as 3a, 3d or rigid. However, when I plug them in to the USB and open the software (version 2.0) it says select hellicommand rigid device in the right corner. Even when I select 3a or 3d in the drop down menu it will not change (I restarted the software, repowered the unit in all possible combinations). In this mode the Rigid tab when selected says something like load parameters or data. In 3a or 3d the write and load arrows are grayed out. I tried resetting to original factory settings and getting a green equal sign.

The only way to make it work is to select rigid and then the write and load arrows light up and work. I have a 3 rd similar unit I bought brand new back when they came out nd cost 6 bills and this one is identical, but works fine in 3a mode. I want 3a as I have several fbl models, but want to keep these two with flybars ( don't ask why) but as I understand rigid mode is not meant for flybarred helis.

As I said all 3 units are identical. Both say: Captron HeliCommand Rigid , one has build date of 08.10 and the other 10.08, I bought these used. My original has a build date of 11.08, could thw wiring harness be the issue? It seems unlikely as it appears to work, but is just stuck in "Rigid"

Any ideas would be appreciated.

Thanks in advance
wearman is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-27-2015, 07:34 PM   #2 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jul 2010
Default

It looks like the newer software can deal with flybars, even if the selected mode is rigid. It should work now. Thank you for the plethora of responses and posts, it is good to know there are people out there willing to help. Way to go!
wearman is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-03-2015, 11:26 AM   #3 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,184
 

Join Date: Dec 2010
Default

In any software, even the latest BD software you can choose wether it should connect to a 3A, 3D or RIGID (incl. V.2), no matter if HeliCommand or bavarainDEMON labeled.
And the RIGID with deactivated fbl electronics (OFF mode chosen) then works like a 3D.
__________________
Joachim
CAPTRON Electronic GmbH
- bavarianDEMON Support, Product & Sales Manager -
DEMONjoe is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Tags
flybar, helicommand rigid, set up, trex600esp




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2022 DragonByte Technologies Ltd.

SEO by vBSEO 3.6.1