Help Help can't fix my batteries - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > FMA/Revolectrix Product Support


FMA/Revolectrix Product Support FMA/Revolectrix Factory Product Support


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-27-2017, 10:45 AM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Sep 2011
Location: canada,quebec,montreal
Default Help Help can't fix my batteries

i updated my bump charger yestherday , came back with my packs at 30% to charge them , but now they wont go to 100% charge they stop at 78%
i tried to storage them :did not work
i tried to storage individually : did not work
i tried to charge each alone : did not work
attached is a picture of my screen
thanks for helping out

Dual PowerLAb 8
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0631.jpg
Views:	21
Size:	89.7 KB
ID:	709138  
__________________
goblin 380,goblin 500,goblin 570 ,goblin 700 ,goblin speed

Last edited by kanohelicopter; 05-27-2017 at 02:19 PM..
kanohelicopter is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-27-2017, 10:48 AM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,616
 
My HF Map location
Join Date: Dec 2011
Location: Qatar
Default

I would check that the wiring mode is correct. May have lost its setting somehow.
__________________
A\ziz - Citizen 672
Minicopter Diabolo 700BE, Minicopter Triabolo 700BE, Minicopter Diabolo 550, Minicopter Diabolo 600, Henseleit TDR, Mikado Logo 700

Jeti DC24 & Mikado V Control
aziz76 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-27-2017, 11:19 AM   #3 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Sep 2011
Location: canada,quebec,montreal
Default

I check and i am in the good mode EH
do you know if there's a mode to fix the cell ??
__________________
goblin 380,goblin 500,goblin 570 ,goblin 700 ,goblin speed

Last edited by kanohelicopter; 05-27-2017 at 02:20 PM..
kanohelicopter is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-27-2017, 04:43 PM   #4 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Sep 2004
Location: USA
Default

From the picture it appears you have one cell at 3.8v and another cell at 4.22v. You either have a bad cell in the pack, the pack is end-of-life, or some possible bad connection causing the voltage on the cell to read low.

Try a known good pack and see what happens.
Ace Dude is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-27-2017, 04:49 PM   #5 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Sep 2011
Location: canada,quebec,montreal
Default

thanks Ace Dude for your input
i have 5 pack of 12s 3000 Pulse and suddenly 3 pack have the same problem

is there a way to fix that with a dual powerlab or all 3 battery are done

thanks for your help
__________________
goblin 380,goblin 500,goblin 570 ,goblin 700 ,goblin speed
kanohelicopter is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-27-2017, 05:14 PM   #6 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Sep 2004
Location: USA
Default

Best bet is to try charging them one at a time, not in parallel.

No charger can repair worn out or abused packs. It's impossible to say whether a pack is worn or abused without knowing the complete history of the pack.

Batteries are an expendable item.
Ace Dude is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-28-2017, 10:57 AM   #7 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Sep 2011
Location: canada,quebec,montreal
Default resolved !!!!!!

So i figure out what happen to my 3 packs , one of the balance cable was connected to the 7s on the MPA , that explain why one of the cell was way lower then the other cells

After i decided to try the Analyze mode on the Powerlab dual and what it does it balance all cell to the same voltage after 3-4 hours , now all the cell are back to 3.8 v ,after i did a normal charge mode and every cell got charge back to 4.2 !!!!!
after 15 flights since this morning my pack are all ok !!!!

thanks for all help !
__________________
goblin 380,goblin 500,goblin 570 ,goblin 700 ,goblin speed
kanohelicopter is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © VerticalScope Inc. All rights reserved.
 

SEO by vBSEO 3.6.1