Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Antique Out of Production and Vintage Helicopters > E-Sky Helicopters > Lama V3/V4 and Kob


Lama V3/V4 and Kob E-Sky Lama V3 and V4 and Kob


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-25-2010, 06:03 PM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Feb 2010
Default how to connect and bind a new receiver?

Hi,
I need to change the 3-in-1 unit of my coaxial heli and I have a few questions, please:
1) all I have to do is to disconnect the wires from the old unit and connect it to the new one?
2) how about the 1st bind? how to make the new receiver recognize my radio signal? the heli manual doesn't provide any instructions.
Thanks a lot.
ReadyToCrash is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-26-2010, 12:34 AM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 4,216
 

Join Date: Oct 2007
Default

Which heli and Tx are they? The binding procedure can be different for different manufactures.
__________________
- Jack
Cranky old fart and charter member of ESO
Lots of Helis
mnwizard is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-26-2010, 06:11 PM   #3 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Feb 2010
Default

It's a 2.4 ghz Esky Comanche.
Thanks.
ReadyToCrash is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-27-2010, 03:15 PM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 4,216
 

Join Date: Oct 2007
Default

With the Esky 2.4 Rx, you have to clear the previous binding before you can get it to bind again.

To be safe, disconnect the motor wires from the 4 in 1.

Be sure the Tx is turned off and the Rx battery is disconnected.

Now connect the battery to the 4 in 1. With the battery connected, press and hold the binding reset button on the end of the 4 in 1.




The button is very small, but you will see it when you look at the end of the 4 in 1.




After holding in the reset button for a second or two, the binding indicator LED will begin to blink.




When the binding indicator LED begins blinking, it means that the 4 in 1 is ready to accept new binding info.

Disconnect the battery from the 4 in 1.

Wait a couple of seconds, then plug the battery into the 4 in 1.

The binding indicator LED will start blinking at a slower rate than in the previous step.

When the binding indicator LED is blinking slowly, the Rx is scanning for new binding info from the Tx.

Turn on the Tx.

The binding indicator LED will begin blinking rapidly and will then go to a steady on.

When the binding indicator LED is steady on, the new binding is complete.

It should only take a few seconds for the binding indicator LED to go to a steady on after turning on the Tx.

Be sure and follow this procedure exactly. If you miss a step the binding attempt will fail.

If the binding indicator LED does not go to a steady on, or if it turns off, the binding procedure failed, and you need to do the entire process over again.

In my experience, if the binding doesn't work in the first couple of tries (following this procedure) then there is a problem with the Tx or the Rx.

Let us know how you're doing or if you need more help.
__________________
- Jack
Cranky old fart and charter member of ESO
Lots of Helis
mnwizard is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-27-2010, 03:53 PM   #5 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,379
 
My HF Map location
Join Date: Nov 2008
Default

Excellent information Jack thanks.

I'm sure this will be useful to many others in future so I've stickied it.
__________________
Cheers, Bugster


Last edited by Bugster; 03-28-2010 at 03:29 AM.. Reason: spelling
Bugster is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-27-2010, 10:22 PM   #6 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Feb 2010
Default

Hi Jack,
I wouldn't have done it without your help.
Your explanation on how to connect the motors to the receiver is also awesome. I had connected the wires in an inverted order and only because of that post I was able to realize my mistake.
Regards.
ReadyToCrash
ReadyToCrash is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-31-2010, 02:25 AM   #7 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jul 2010
Default

Quote:
Originally Posted by ReadyToCrash View Post
Hi Jack,
I wouldn't have done it without your help.
Your explanation on how to connect the motors to the receiver is also awesome. I had connected the wires in an inverted order and only because of that post I was able to realize my mistake.
Regards.
ReadyToCrash
Ready to crash, could you send me that info....Im having the same problem I think...it will be much appreciated

thanks
Thor102198
thor102198 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-02-2010, 04:11 PM   #8 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 4,216
 

Join Date: Oct 2007
Default

Quote:
Originally Posted by Bugster View Post
Excellent information Jack thanks.

I'm sure this will be useful to many others in future so I've stickied it.
Thanks guys! Glad it helped.
__________________
- Jack
Cranky old fart and charter member of ESO
Lots of Helis
mnwizard is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-02-2010, 04:35 PM   #9 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Feb 2010
Default

Quote:
Originally Posted by thor102198 View Post
Ready to crash, could you send me that info....Im having the same problem I think...it will be much appreciated

thanks
Thor102198
hi,
just in case you didn't find it yet:
https://www.helifreak.com/showthread.php?t=73886
it's by Jack, the wizard.
ReadyToCrash is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-04-2012, 11:46 AM   #10 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jan 2012
Default will not bind

mine is working fine, but I wanted to hook it up to my dx6i, and I cannot get the 4in 1 to flash saying it is unbound?
Ralphbart is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-30-2019, 09:35 PM   #11 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Sep 2019
Location: Afghanistan
Default how to connect and bind a new receiver

Hi Thanks for your reply.
But after configure as i mention before. i still cannot access my LDAP and when i login using my id from LDAP it say wrong password.
MartjeWef is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.

SEO by vBSEO 3.6.1