How to set up JR 9303/9503 with Naza - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > DJI Heli Autopilot System(Naza-H/WooKong-H/Ace One)


DJI Heli Autopilot System(Naza-H/WooKong-H/Ace One) DJI Heli Autopilot System(Naza-H/WooKong-H/Ace One) Factory Support Forum


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-12-2013, 07:06 PM   #1 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 10,980
 
My HF Map location
Join Date: Mar 2005
Location: Powhatan, VA
Default How to set up JR 9303/9503 with Naza



This was a lifesaver for getting a 3 position switch to work like I wanted it to but I have one question.

What do I alter to center the Atti mode to get it to light up blue? It goes to the right place but I can not make it light blue.
__________________
Dan Da Dawg - JR X9303
Hexa F550 on 3S + 6S TREX 500 + 6S TREX 600 + Blade mSR + Blade mCPx2 Brushless + 12S Rave FBL ENV
DebianDog is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-12-2013, 09:52 PM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,255
 

Join Date: Sep 2011
Location: Outside flying!
Default

I just adjusted the setting til it lit up blue, that is on my DX18, very easy to set up.
__________________
similis vobis fugere eam furatus
"The beatings will continue until morale improves."
-- William Bligh
petedee is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-12-2013, 09:56 PM   #3 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 10,980
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Mar 2005
Location: Powhatan, VA
Default

what setting?!?

I only understood 3/4s of what I did. Mix, end points, or trim?
__________________
Dan Da Dawg - JR X9303
Hexa F550 on 3S + 6S TREX 500 + 6S TREX 600 + Blade mSR + Blade mCPx2 Brushless + 12S Rave FBL ENV
DebianDog is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-12-2013, 10:22 PM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,255
 

Join Date: Sep 2011
Location: Outside flying!
Default

On the DX18 I two front three way switches amd assigned a setting to each position so that it lined up with the right point. A friend has a 9503 and set it up this way I am pretty sure, I then added the mix for the failsafe/RTH function so that no matter where either of the two three way switches are set they get over ridden and forced into RTH mode, I used what would normally be the gear switch for my RTH function.

I will see if I can do a video to show you the setup I did.

Pete
__________________
similis vobis fugere eam furatus
"The beatings will continue until morale improves."
-- William Bligh
petedee is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-12-2013, 10:29 PM   #5 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,255
 

Join Date: Sep 2011
Location: Outside flying!
Default

Looking at your video though you get the blue light lit in ATT mode, not understanding what was the problem you were having?
__________________
similis vobis fugere eam furatus
"The beatings will continue until morale improves."
-- William Bligh
petedee is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-13-2013, 04:34 AM   #6 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 10,980
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Mar 2005
Location: Powhatan, VA
Default

I can adjust the end points to get blue lights at each end ( GPS, Manual) but I cannot figure out what to alter the center position on the switch (Atti). I am in Atti mode but it is not blue. It seems no matter what I alter I can not shift the center. I figured it would be the gear mix but it seems no matter what nothing changes.
__________________
Dan Da Dawg - JR X9303
Hexa F550 on 3S + 6S TREX 500 + 6S TREX 600 + Blade mSR + Blade mCPx2 Brushless + 12S Rave FBL ENV
DebianDog is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-13-2013, 07:23 AM   #7 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,083
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2008
Location: Texas
Default

I set mine up in Heli mode that way us can us the throttle hold as you fail safe RTH switch that way it keeps my radio set up (switch orientation) just like my Helis set up.
Flight Mode Switch = Manual, Atti & GPS mode.
Throttle Hold = return to home
Aux 2 = Intelligent Orientation Modes
No mixes just adjust your pitch curves to flat line as follows
Normal Mode: Flat 7% (gives you Manual Mode)
ST -1 Flat 50% (gives you Atti Mode)
ST-2 Flat 93% (give you GPS Mode)
Hold Flat 30% ( gives you Failsafe)

When wiring up your receiver to you MC Throttle, Aileron, Elevator and Rudder go to there respective channels.
Aux 1 goes to U for your different flight modes
Aux 2 goes to X2 for your different Intelligent Orientation modes.

I don't use intelligent orientation modes so I use Aux 2 (programming the Aux 2 switch to pitch trim lever in device select) to adjust my gains while in flight.

Its all personal preference but since I fly helis I prefer to keep my radio switches laided out the same no matter what I'm flying.
I current fly this radio setup on three different multi rotors and it works flawlessly.
__________________
Trex 700N, 700E, 600E, 500E all Vbar 5.2 Pro FBL
Dji F550 WKM Data Link 900MHZ
DJI F450 Naza/GPS FPV 5.8 vtx
TBS Disco w Core Naza GPS FPV 1.2 vtx MT Tiger motors
02deuce is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-13-2013, 02:05 PM   #8 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 10,980
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Mar 2005
Location: Powhatan, VA
Default

so Heli mode did not have any issues? Interesting... I would rather do that!
__________________
Dan Da Dawg - JR X9303
Hexa F550 on 3S + 6S TREX 500 + 6S TREX 600 + Blade mSR + Blade mCPx2 Brushless + 12S Rave FBL ENV
DebianDog is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-13-2013, 02:11 PM   #9 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,083
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2008
Location: Texas
Default

No issues, as I mentioned works flawlessly.
__________________
Trex 700N, 700E, 600E, 500E all Vbar 5.2 Pro FBL
Dji F550 WKM Data Link 900MHZ
DJI F450 Naza/GPS FPV 5.8 vtx
TBS Disco w Core Naza GPS FPV 1.2 vtx MT Tiger motors
02deuce is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-20-2013, 03:23 PM   #10 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Oct 2010
Location: Canada
Default First Quad

Should I go with the Witespy 450 with Naja/GPS or the DJI 450 wheel with Naja/GPS for my first Quadcopter? I have been flying Electric and Nitro Helis for 4 years now and need a change..I like these Quads. I have an X9303/ R921RX with the updated X firmware from Horizon Hobbies. Im reading on different set-ups and like 02deuce..I like the Heli mode if possible because that's what I am accustom too when I'm at the sticks. May need some help on the set-up if possible guys?? Thanks...Nice Forum!!

Lew
helilew is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-20-2013, 08:50 PM   #11 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,277
 
My HF Map location
Join Date: Nov 2009
Location: Lake Tahoe/Las Vegas
Default

[QUOTE=DebianDog;4724606
What do I alter to center the Atti mode to get it to light up blue? It goes to the right place but I can not make it light blue.[/QUOTE]

You put the switch in the center position while connected to Assistant. Adjust the sub trim until the ATTI slider turns blue, then you adjust the end points. It is very simple once you know the trick. All my DJI controllers with my 9503 are set up in ACRO.
__________________
AMA #844172 DJI S1000 Lightbridge Zen for 5D, S900 LB Zen for BMPCC, DJI Phantom 2 Vision +, P2Z2 with Data Link, P2Z3 with LB DJI Forum Support
Tahoe Ed is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-22-2013, 10:14 AM   #12 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 7,327
 
My HF Map location
Join Date: Apr 2004
Location: Cassopolis,MI
Default

Hey Dog!!

As Tahoe Ed said, you change the Atti slider by moving the subtrim of the channel you're using for that function. Remember that when you move the subtrim for center, you'll now have to go back and move the ends (Man and GPS) with travel adjust...

The only benefit I have found for using Acro mode with Multirotors is that you now can use Aux 1 as a free channel. In Heli mode, it is locked into the throttle stick (collective). The aircraft flies and operates the same either way.
__________________
Chris D. Bergen
Bergen R/C Helicopters
cbergen is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-23-2013, 01:05 AM   #13 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,277
 
My HF Map location
Join Date: Nov 2009
Location: Lake Tahoe/Las Vegas
Default

I use my Aux 1 and connect it to the U channel. That way my FMode switch is now my mode switch. Aux 2 for IOC and Gear for a mix to force Failsafe. Makes set up very simple.
__________________
AMA #844172 DJI S1000 Lightbridge Zen for 5D, S900 LB Zen for BMPCC, DJI Phantom 2 Vision +, P2Z2 with Data Link, P2Z3 with LB DJI Forum Support
Tahoe Ed is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-23-2013, 08:11 PM   #14 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 10,980
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Mar 2005
Location: Powhatan, VA
Default

Yep it took a while to figure out I had an old Spectrum that did not have the failsafe firmware. $8 in shipping and they sent me a new one!

The controls work just like my helis now.
__________________
Dan Da Dawg - JR X9303
Hexa F550 on 3S + 6S TREX 500 + 6S TREX 600 + Blade mSR + Blade mCPx2 Brushless + 12S Rave FBL ENV
DebianDog is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-24-2013, 10:28 AM   #15 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Oct 2010
Location: Canada
Default DJI 450

Gain Settings...Hi Guys, I have just ordered a New f450 with Naza & GPS. I'm setting this up in Heli Mode using THOLD for RTH (Failsafe). A question about adjusting gains in the X9503...When I adjust my gains remotely using this Pitch lever , Are all of the gains are being affected when I adjust ? How does this work, it has me confused? We cannot use our Gyro Sens menu for anything in this Multi Copter? Thanx..
helilew is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-24-2013, 04:01 PM   #16 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Oct 2010
Location: Canada
Default DJI 450

I figured it out. You can choose the Gains you want to adjust in the fields via AUTOPILOT prior to going out in the field from the software (X1,X2). Get your Multi Copter flying to your liking and WRITE this to the NAZA after your done setting up your gains. Correct?
helilew is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-24-2013, 08:31 PM   #17 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 10,980
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Mar 2005
Location: Powhatan, VA
Default Re: How to set up JR 9303/9503 with Naza

Honestly I did it all manually I would just go fly real quick see if I like the gain setting then plug in the USB try another gain setting fly again. Took in five minutes.

I have had them as low as 90. But the top ones (the top row in the software screen) are sitting at 180 today. It is a matter of preference and machine. If it oscillates out its twitchy it is too high.

Sent from Galaxy S3
__________________
Dan Da Dawg - JR X9303
Hexa F550 on 3S + 6S TREX 500 + 6S TREX 600 + Blade mSR + Blade mCPx2 Brushless + 12S Rave FBL ENV
DebianDog is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-29-2013, 02:21 PM   #18 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Oct 2010
Location: Canada
Default SET-UP in ACRO

For the Jr... RX R921...the wiring for Debian Dog ACRO Set UP is as follows.???

X2= AUX 2 (RX)
X1= Gear Channel (RX)
U = AUX 1 (RX)
R= Rudder (RX)
A= Aileron (RX)
E= Elevator (RX)
T= Throttle (RX)
AUX3 on RX = EMPTY
AUX4 on RX= EMPTY

Is this wiring set-up from the R921 (RX) to Naza-M (RX) correct according to DD's set-up?
THANX!!
helilew is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-01-2014, 07:18 PM   #19 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jan 2014
Location: Charlottesville va
Default Newbie needs help!! JRx9503 swashplate settings

Hey guys, I have a Eflite blade 500 3D being controlled by a JR x9503 and need swash plate settings, can anyone give me a hint as to where to start? All of my other functions are set and set correctly but I dont have any idea what % to input into my radio. Thanks for any and all whom can help me.
Mark43 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-18-2014, 01:55 PM   #20 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jan 2014
Location: USA, Texas, Grand Prairie
Default

Quote:
Originally Posted by helilew View Post
For the Jr... RX R921...the wiring for Debian Dog ACRO Set UP is as follows.???

X2= AUX 2 (RX)
X1= Gear Channel (RX)
U = AUX 1 (RX)
R= Rudder (RX)
A= Aileron (RX)
E= Elevator (RX)
T= Throttle (RX)
AUX3 on RX = EMPTY
AUX4 on RX= EMPTY

Is this wiring set-up from the R921 (RX) to Naza-M (RX) correct according to DD's set-up?
THANX!!
I have your set up on my R921,9503,Drone 6 Gps. Everything looks great in software.
Can't get the motors to start. Can you help Please.
Sonny
UAVDriver is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Tags
9303, 9903, naza




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © VerticalScope Inc. All rights reserved.
 

SEO by vBSEO 3.6.1