BUMP log upload never finishes - Page 2 - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > FMA/Revolectrix Product Support


FMA/Revolectrix Product Support FMA/Revolectrix Factory Product Support


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-29-2017, 10:26 AM   #21 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2004
Location: Saskatoon, SK, Canada.
Default

Just a follow up on this....

It had been working flawlessly... until I manually charged a couple of small Rx backup lipos. I had the same problem again on the next time I tried uploading my cycle data. The upload count would stay at 0, the data count would climb until it hit the total data number, and then both data numbers would start climbing together until you hit cancel.

So, it doesn't appear to be related to having too much data on the BUMP as I have been regularly uploading to the tablet. It seems to happen to any cycles after doing manual charging through the BUMP.

Until this is fixed, I guess I'll just put BUMP tags on the backup batteries and that should at least keep the uploads working.

KevinB
KevinB is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-29-2017, 11:50 AM   #22 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Sep 2015
Location: USA
Default

Thanks for the followup, Kevin.
Can you give me the details of those packs that seemed to trigger the upload problem ?
The specs of each battery and how you charged them (separate or parallel) may help me reproduce the problem.
And that was using Manual charge, not a Battery Preset, right ?

Last edited by RevoKelly; 04-29-2017 at 12:07 PM..
RevoKelly is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-29-2017, 12:50 PM   #23 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2004
Location: Saskatoon, SK, Canada.
Default

It was "manual" charging an 830mah 2s and a 1360 mah 2s pack. They were on separate channels. I picked the "balanced" checkbox as well.

KevinB
KevinB is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-01-2017, 07:44 PM   #24 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2004
Location: Saskatoon, SK, Canada.
Default

One more update..... a week or 2 ago when I was out flying, I tried manually charging a few lipos in between charging packs with BUMP tags. Even after the manual charges, the data upload to the tablet continued working this time. Just to note, these were 6s packs and not the 2s packs that were giving me the trouble before. Until I need to charge the original packs again, I'll assume the problem is solved.

Thanks for the fix Kelly!

KevinB
KevinB is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © VerticalScope Inc. All rights reserved.
 

SEO by vBSEO 3.6.1