xp12a and hp05 weird behaviour - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Blade Helicopters (eFlite) > mCP X Brushless Mods


mCP X Brushless Mods Blade Micro CPx Brushless Mods and Conversions


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-18-2012, 04:13 AM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Sep 2012
Location: Aust
Default xp12a and hp05 weird behaviour

Hi Guys.
I purchased a new mainboard with xp12a soldered to it and a hp05 motor.

When I connect the battery there is a musical chime of the board picking the motor up but the problem i am having is when i apply throttle (lets see half stick) there is about a 2-3 second delay then the motor will start spooling slowly speeding up.

Same thing if i hit stunt mode nothing for 2 - 3 second then the motor will slowly start to spool up.

Its as if its getting bogged down by something.

I tried installing the motor on a microheli frame and put the whole heli together but there simply was not enough power in the motor to get anything moving.

Am i missing something here Or is it possible the hp05 motor is busted?
blade64 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-18-2012, 05:17 AM   #2 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Sep 2012
Location: Aust
Default

now selling all parts
http://www.ebay.com.au/itm/130768825...84.m1555.l2649
blade64 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-18-2012, 07:40 AM   #3 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Sep 2012
Location: Aust
Default

sold...
blade64 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-18-2012, 11:26 AM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,723
 

Join Date: May 2012
Location: South Florida
Default

Wow, 3.5hrs... From "help" to "sold"

And I thought I had little patience! LOL
__________________

TheMark is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-19-2012, 02:51 AM   #5 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 436
 

Join Date: Jul 2012
Location: Australia, Adelaide
Default

I bought it,heh so i might need some help on this one
Pappy1 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
 

SEO by vBSEO 3.6.1