IR Readings - Page 2 - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > FMA/Revolectrix Product Support


FMA/Revolectrix Product Support FMA/Revolectrix Factory Product Support


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-25-2016, 04:47 PM   #21 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 6,853
 

Join Date: Feb 2012
Location: Lorton, VA
Default

Have you changed wiring mode to XH?
__________________
-Ben
Protos 380 EVO; SAB Goblin 380/420/500S; Oxy 3+(2); Oxy 2/2+; DX9
jrman83 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-25-2016, 10:09 PM   #22 (permalink)
CHC Benefactor
 
Posts: 4,197
 

Join Date: Feb 2006
Location: Singapore
Default

I've tested changing the wiring mode. Didn't make a difference on charging as some others have experienced. It's been a while. I think the purpose was concern about using the correct wiring mode not getting correct IR after others reported problems charging and it was determined to be from incorrect mode. It either didn't have an impact on IR for last cell or I didn't check. I suspect that using the FMA paraboard forced/caused the PL8 to use the correct wiring mode.
__________________
Playing with gravity one heli at a time
Dancing with gravity one flight at a time
Raptorapture is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-26-2016, 06:52 AM   #23 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2012
Location: United States, Cooper City, FL
Default

When I changed it to XH it changed the value of the last cell. I do still have an issue with split 6s packs but get high than normal readings on cell 3. John from Rev says it's a known issue 2 with the bump controller, but never said if it would be addressed.


Sent from my iPhone using Tapatalk
gtrsteele is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-26-2016, 07:18 AM   #24 (permalink)
CHC Benefactor
 
Posts: 4,197
 

Join Date: Feb 2006
Location: Singapore
Default

Thanks. I might look at it again. It just gets depressing when you try to resolve something and things end up being non deterministic. Are you using an FMA Paraboard?
__________________
Playing with gravity one heli at a time
Dancing with gravity one flight at a time
Raptorapture is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-26-2016, 07:44 AM   #25 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2012
Location: United States, Cooper City, FL
Default

Quote:
Originally Posted by Raptorapture View Post
Thanks. I might look at it again. It just gets depressing when you try to resolve something and things end up being non deterministic. Are you using an FMA Paraboard?


Yes


Sent from my iPhone using Tapatalk
gtrsteele is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-26-2016, 09:34 AM   #26 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Sep 2015
Location: USA
Default

Quote:
Originally Posted by gtrsteele View Post
When I changed it to XH it changed the value of the last cell. I do still have an issue with split 6s packs but get high than normal readings on cell 3. John from Rev says it's a known issue 2 with the bump controller, but never said if it would be addressed.


Sent from my iPhone using Tapatalk
There is a known issue with the Bump, butni dont think it is related to your cell 3 problem. That issue is very large values on first or last cell, and has been difficult to reproduce.
I would check all of your balance connections and make sure they are solid and clean. If u have 2 chargers, try swapping everything between the 2 chargers and see if the problem stays with the charger or the balance board/cabling.
If the problem stays with the charger, then it may need to be recalibrated at Revo.
RevoKelly is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-04-2017, 05:42 AM   #27 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2012
Location: United States, Cooper City, FL
Default IR Readings

These are brand new lipos and I only have the inaccurate IR readings on the split 6s packs. I asked John is this would be addressed in a firmware update and he said now and that they will stop making split 6s lipos. Oh well.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited by gtrsteele; 01-04-2017 at 06:19 PM..
gtrsteele is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © VerticalScope Inc. All rights reserved.
 

SEO by vBSEO 3.6.1