Tail Wag 600SX Help - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Mikado Logo Helicopters


Mikado Logo Helicopters Mikado Logo Helicopters Discussion


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-23-2013, 11:06 PM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Apr 2012
Location: US,CO Denver
Default Tail Wag 600SX Help

hey logo freaks
I brought a 600sx with only one test flight from a guy, but I finger out there is a little tail wag on that. After that, I purchase a new Quick UK tail rotor set, and install it but tail wag is still on.
I have tail gain 90 on vbar.
Could any one help me figer out the wrong thing?

Click image for larger version

Name:	照片 13-7-23 20 59 25.jpg
Views:	133
Size:	157.4 KB
ID:	437955

Click image for larger version

Name:	照片 13-7-23 20 59 38.jpg
Views:	133
Size:	45.1 KB
ID:	437956

Click image for larger version

Name:	照片 13-7-23 20 59 46.jpg
Views:	120
Size:	56.1 KB
ID:	437957

Click image for larger version

Name:	照片 13-7-23 21 00 23.jpg
Views:	124
Size:	66.4 KB
ID:	437958

Click image for larger version

Name:	照片 13-7-23 21 00 36.jpg
Views:	119
Size:	61.8 KB
ID:	437959
jqj816 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-24-2013, 09:32 AM   #2 (permalink)
Registered Users
 
My HF Map location
Join Date: Nov 2006
Location: Lehigh Valley, PA
Default

Its possible its your tail pitch slider binding a little bit. What governor are you using?
__________________
Team Mikado USA!!!
Team Scorpion!
Logo 600SX - Scorpion 4035-560, 10s 4400 packs
Logo 690SX - Stock Scorpion motor, 12s 4500 packs
sgrim80 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-24-2013, 05:49 PM   #3 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2012
Location: US,CO Denver
Default

Quote:
Originally Posted by sgrim80 View Post
Its possible its your tail pitch slider binding a little bit. What governor are you using?
yeah I have see the post for the pitch slider and another shims in on the way.
I use jive mode11 gov.
__________________
Logo600SX
Trex700DFC
jqj816 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-24-2013, 08:45 PM   #4 (permalink)
Registered Users
 
My HF Map location
Join Date: Oct 2011
Location: Lower Lake, CA
Default

I had to spend some time with the Quick UK tail to get it working smoothly. Even just a little resistance would make a wag. Gain had little to no effect. I gently filed the inside (the portion the brass bushing passes through), I gently sanded the sides (the part the brass bushings pass though) I very carefully used loctite, being sure not to get any in the linkage.
I've also damaged the Brass collar before too when swapping one out (the one you tighten with 7mm wrench) It was not damage that I could see, but it had resistance when sliding on the shaft - it too made a wag.

Best of luck.
__________________
Logo 600 SE (HKIII 4035, Ice 4.02, Vbar 5.3, SX mods, Edge 690 & 105)
Gone but not Forgotten: MCPX, SR, Genius CP, 4G6, 4G3 , Trex 250, Trex 450 SE & Pro, 500 ESP, 700e V1 DFC, Protos Stretch, Logo 500 SE, 600EFL, Logo 600 3D .
phranticness is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-24-2013, 11:31 PM   #5 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2012
Location: US,CO Denver
Default

Quote:
Originally Posted by phranticness View Post
I had to spend some time with the Quick UK tail to get it working smoothly. Even just a little resistance would make a wag. Gain had little to no effect. I gently filed the inside (the portion the brass bushing passes through), I gently sanded the sides (the part the brass bushings pass though) I very carefully used loctite, being sure not to get any in the linkage.
I've also damaged the Brass collar before too when swapping one out (the one you tighten with 7mm wrench) It was not damage that I could see, but it had resistance when sliding on the shaft - it too made a wag.

Best of luck.
yeah I just ordered new part of stock rotor and want to see if it works
__________________
Logo600SX
Trex700DFC
jqj816 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-26-2013, 07:21 AM   #6 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Nov 2010
Location: Belgium
Default tail wag

I had it also on the Logo 600sx.
Did a lot of work to set up the v-bar and controlling mechanical setup.
Finally I replaced the savox by a Futaba BLS 251.
No tail wag anymore.
bernard_d is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-26-2013, 11:55 AM   #7 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2012
Location: US,CO Denver
Default

yeah, I think this the final step...
__________________
Logo600SX
Trex700DFC
jqj816 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-26-2013, 12:19 PM   #8 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jul 2011
Location: Reunion Island (French)
Default Tail Wag 600SX Help

Same thing for me. I have not been able to get rid of it. But I did not tried another servo and thus, I still have the small wag while hovering. For anything else, tail is solid.


Sent from my iPhone using Tapatalk 2
sam974 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-26-2013, 05:56 PM   #9 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2012
Location: US,CO Denver
Default

I changed everything on the tail except the servo.
I change the spedix tail box, quick uk rator and also add shims to on the lever ....
it is still wag
next I will try for bls251
__________________
Logo600SX
Trex700DFC
jqj816 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-26-2013, 09:03 PM   #10 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Dec 2012
Location: Nj
Default

I had a similar issue with my brand new 550sx. Gyro gain helped a little but couldn't get rid of the wag. Turns out that after looking at everything over again I had the tail rotor spinning the wrong way Tail is rock solid now. Coming from a blade 450x I was under the assumption that the belt twist was clockwise.
Keymaker is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-09-2013, 11:23 AM   #11 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2012
Location: US,CO Denver
Default

after I change the tail servo to BL9188, no wag anymore.

Fly smoothly. I like the LOGO600sx
__________________
Logo600SX
Trex700DFC
jqj816 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-09-2013, 04:06 PM   #12 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jul 2011
Location: Reunion Island (French)
Default Tail Wag 600SX Help

Quote:
Originally Posted by jqj816 View Post
after I change the tail servo to BL9188, no wag anymore.

Fly smoothly. I like the LOGO600sx
Thank you very much for your report. I will try a swap of my savox too.
sam974 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © VerticalScope Inc. All rights reserved.
 

SEO by vBSEO 3.6.1