Trex 500 8s Scorpion 3026-1210 - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > 500 Class Electric Helicopters


500 Class Electric Helicopters 500 Class Electric Helicopters manufactured by Align, Tarot, SYMA, Airhog, Chaos, HK and similar.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-30-2010, 05:46 PM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Oct 2006
Location: Minnetonka, MN
Default Trex 500 8s Scorpion 3026-1210

I have installed my 3026-1210 Scorpion motor in a Trex 500. The motor was bought brand new and has never been used. I am running a Castle ICE controller. I have set it up to operate this motor and double checked my setup. When I try to run the motor, I only receive a chatter from the motor and it wont turn. Any advice for me?

I am running the heli on 8s and it makes the same noise on 4s.
__________________
Brian
schucb is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-30-2010, 05:49 PM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 5,500
 

Join Date: Feb 2009
Location: Trumansburg New York
Default

Did you set your Throttle limits before you set up your ESC ? Was the ESC working before you put this motor in ?? Swap any 2 motor wires and see what it does. Doesn't matter what 2 ;just swap 2 and try that.
__________________
TBS Discovery / Nemesis 240 / Park Zone Sport Cub / Taranis X9D / Black Pearl 7' FPV Monitor / iCharger 206-B / Sony 2.8 FPV camera / GoPro Hero 3 Silver +
T/CHunter2009 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-30-2010, 06:34 PM   #3 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2006
Location: Minnetonka, MN
Default

I did try reversing two wires last night. The motor actually ran backward. I also tried increasing my softstart, but that didn't help. I have another esc. I'll see if I can hook that up

The esc was new. By setting throttle limits, do you mean plugging the pack in while the stick is at half and then reducing it to zero?

I am running futaba and did reverse the throttle
__________________
Brian
schucb is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-30-2010, 07:17 PM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,848
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2007
Location: Monroe, WA
Default

See Finless Bob's part 1 video on this link:
https://www.helifreak.com/showthread.php?t=36194
BlackTitanium is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-30-2010, 08:43 PM   #5 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2006
Location: Minnetonka, MN
Default

I ended up getting the motor to turn. It was apparently just really tight. It works now. I pulled the pinion back from the main gear and helped it get started a few times and oiled it some. It works fine now.
__________________
Brian
schucb is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-30-2010, 08:46 PM   #6 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 8,891
 
My HF Map location
Join Date: Feb 2008
Location: Kissimmee, FL USA
Default

The Castle you can set motor start power... Could be that with the lower KV you needed to turn that setting up 20%
__________________
No Plankers were injured in the making of this post!
TOY BOX contents Mcp x, 450 Pro VBar, 500 VBar, 12S 600CF VBar... Mikado Logo 6003D VBar Proudly flying KBDD, MKS, Castle, Scorpion and some planks too
snjbird is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-31-2010, 05:49 AM   #7 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,674
 

Join Date: Mar 2008
Location: Oslo, Norway
Default

Quote:
Originally Posted by snjbird View Post
The Castle you can set motor start power... Could be that with the lower KV you needed to turn that setting up 20%
+1
__________________
Trex 450 Pro Stretch Neu Scorp 1630, 8s, CC30HV. Mini V
Trex 700 DFC V-bar
Helipsyko is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-22-2012, 12:07 AM   #8 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 106
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2009
Location: Springfield, MO
Default

so how does the 1210 do on 8s? scorpion site shows it as a 6s motor. just curious as i am about to try this.
__________________
-trex700n
-trex600n
-trex500
-trex450
-trex250 ...blade mcx...best cat toy so far. ...& Aurora9
701superjet is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © VerticalScope Inc. All rights reserved.
 

SEO by vBSEO 3.6.1