AR7100 R loses gov programming - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > 600 Class Nitro Helicopters


600 Class Nitro Helicopters 600 Class Nitro Helicopters manufactured by Align, Tarot, SYMA, Airhog, Chaos, HK and similar.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-09-2010, 09:24 AM   #1 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 2,724
 

Join Date: Jan 2009
Location: Provence, France
Default AR7100 R loses gov programming

Hi guys,

I wonder if anybody had this problem before and can help.

My 600 LE FBL uses the AR7100 R limiter with a conventional gov sensor (Align). The other day I configured it, got my head tached, had my gov menu adjusted, everything running really great for the day, very happy with the heli.

last time I went flying I spooled up and the limiter wasn't indeed limiting. Yes the sensor was being read correctly and the Act LED acted right. I reprogrammed the limiter (gear channel end point and throtlle up and down), went flying and everything OK again.

Today was just the same, didb't work at first, reprogrammed, worked.

Any idea
__________________
Ben
Goblin 500 IKON w/ gov, Quantum 4115-1200, Hitec 5245, BLS251
DX8, RF6
HeliBenj is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-09-2010, 06:33 PM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,945
 

Join Date: Aug 2009
Location: Woodstock, GA
Default

rebind and reprogram?
haha is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-21-2010, 10:14 PM   #3 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jun 2008
Location: USA, Massachusetts
Default

I had the same issue with my Trex 700. I would reset and rebind and it would work great all day. The next time I took it out it wouldn't rev-limit at all. This happened at least four times for me. I ended up removing the backplate sensor and tested resistance on the wires. The wires tested ok although the solder on the sensor circuit board was questionable. There was some contamination between two solder joints that I cleaned up. So far I have about 15 flights over several weeks without an issue. Really strange!
moore429 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-22-2010, 03:13 AM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 2,724
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2009
Location: Provence, France
Default

Interesting... Now I'm using an Align magnet sensor, so this shouldn't be an issue here. BTW I was never able to get the stock spektrum sensor to work, even playing with the spacing.
The limiting has worked for three sessions now b
__________________
Ben
Goblin 500 IKON w/ gov, Quantum 4115-1200, Hitec 5245, BLS251
DX8, RF6
HeliBenj is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
 

SEO by vBSEO 3.6.1