Which RX's work with telemetry? - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > JR and Spektrum Radios and Electronics > 2.4G Spektrum Radios


2.4G Spektrum Radios Spektrum 2.4 Gigahertz Radios and Technology


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-03-2011, 10:57 PM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Oct 2007
Default Which RX's work with telemetry?

I'm going to need a 6 or 7 channel RX, and would like to be able to use telemetry. Which of their models are compatible with telemetry? How do you know?
vwcalbug is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-04-2011, 03:08 AM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 4,545
 

Join Date: Jun 2008
Location: Central California
Default

Without remaking a list all DSM2/DSMX Rxs are compatible.In order to get the antenna fade,frame loss and hold data it must have a data port.
__________________
Too many helis & Too many planks
Lots of DX radios & A couple Futaba 72mhz radios
AMA member & Full scale plank driver
HELIFREAK !!!
aerocal is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-04-2011, 07:45 AM   #3 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Nov 2010
Location: NY
Default

Spektrum
AR6255 AR7000 AR7100
AR7100R AR7600 AR8000
AR9000 AR9100 AR9200
AR9300 AR12000 AR12100



Quote:
Originally Posted by vwcalbug View Post
I'm going to need a 6 or 7 channel RX, and would like to be able to use telemetry. Which of their models are compatible with telemetry? How do you know?
louz is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-10-2011, 06:58 AM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 400
 

Join Date: Dec 2010
Location: New Jerseystan
Default

The AR7100 will work. I just installed a new AR7100R in my Trex 700 and it WILL NOT work with the telemetry module.
__________________
T-Rex 700 Nitro ,BLITZ AVRO 90, M.A. Fury 55FBL, SAB Goblin 700, T-Rex 500, T-Rex 250,T-Rex 600E DFC, Outrage Velocity 50V2

Arclight338 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-10-2011, 08:59 AM   #5 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Nov 2010
Location: NY
Default

It has a data/bind port...it should........did you bind them together ? The TM100 has to be connected to the data port and you press the bind port on the TM100 and apply power to the AR7100 and binf to the Tx.

Quote:
Originally Posted by Arclight338 View Post
The AR7100 will work. I just installed a new AR7100R in my Trex 700 and it WILL NOT work with the telemetry module.
louz is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-14-2011, 01:09 AM   #6 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 400
 

Join Date: Dec 2010
Location: New Jerseystan
Default

Quote:
Originally Posted by louz View Post
It has a data/bind port...it should........did you bind them together ? The TM100 has to be connected to the data port and you press the bind port on the TM100 and apply power to the AR7100 and binf to the Tx.
Yep, I've used it on 2 different AR8000's. It will NOT bind. Yet it binds to both of the former-so I know the unit isn't bad.
__________________
T-Rex 700 Nitro ,BLITZ AVRO 90, M.A. Fury 55FBL, SAB Goblin 700, T-Rex 500, T-Rex 250,T-Rex 600E DFC, Outrage Velocity 50V2

Arclight338 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-14-2011, 01:38 AM   #7 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 4,545
 

Join Date: Jun 2008
Location: Central California
Default

Instead of using the button on the TM module try using a y-harness in the batt/bind port with the TM module and a bind plug.
__________________
Too many helis & Too many planks
Lots of DX radios & A couple Futaba 72mhz radios
AMA member & Full scale plank driver
HELIFREAK !!!
aerocal is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-14-2011, 07:47 AM   #8 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 305
 
My HF Map location
Join Date: Jun 2006
Location: La Vista, NE.
Default

The AR6115 gives the RX performance numbers also if you are looking for a park flyer class RX. I have one in my 250 with the TM1100, works great.
__________________
Team Grand RC
jschenck is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-14-2011, 07:52 AM   #9 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 305
 
My HF Map location
Join Date: Jun 2006
Location: La Vista, NE.
Default

also, the TM1000 not binding with the AR7100 has been reported before. I don't have an AR7100 to test but when I was hooking up the TM1100 to an AR6100 it wouldn't put the RX into bind mode also. my fix was to plug the TM1100 into a different slot on the RX then put a bind plug into the AR6100. Now turn it all on while holding the bind button on the TM. Both the TM and the RX should be fast flashing indicating they are in bind mode.
__________________
Team Grand RC
jschenck is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-14-2011, 04:54 PM   #10 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,757
 

Join Date: Aug 2009
Location: Norway , from Sweden
Default

all the new rx DSMX , they are compatible with DSM2
__________________
| Atom 6HV : vbar NEO pro rescue | Goblin 700 : vbar 5,3 pro | HD Cell 500 : brain2 |
ragge1 is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
 

SEO by vBSEO 3.6.1