Batt chn on Rx for 2nd output from CC BEC? - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > 550 Class Electric Helicopters


550 Class Electric Helicopters 550 Class Electric Helicopters manufactured by Align, Tarot, SYMA, Airhog, Chaos, HK and similar.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-22-2011, 09:41 AM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: May 2010
Location: Milwaukee, WI
Default Batt chn on Rx for 2nd output from CC BEC?

Can I use the empty batt channel on a Spektrum 6000/7000 series Rx for the second output from the CC BEC pro? I know the batt channel is for binding but the bind plug is looped to cause the binding process to begin. I thought I read that some where. I was watching the MicroBeastx settup vids and it looks like he has something plugged into his batt channel on his 7000 Rx. I assume it would be a BEC ouput because it is a FBL heli and you need that extra juice for the servos.
Lompma is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-22-2011, 10:04 AM   #2 (permalink)
Registered Users
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2008
Location: Flying Field
Default

I do not have Spektrum but if necessary, a "Y" to any channel works well for any battery connection.

Fly safe, Glover
glover1482 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-22-2011, 10:26 AM   #3 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: May 2010
Location: Milwaukee, WI
Default

using a y connector, but a 6 channel does not have enough channels for 2 extra plug ins. Servo and gyro use 5 the 6th I have a y for ESC and only 1 connector from BEC. servos not getting the full benefit of 5 amps and then the second 5 amps. Just been hovering with that config not really flying around. I know better than to trust that current config. Just want to know if the batt can be used simply for power from BEC.
Lompma is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-22-2011, 11:23 AM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 663
 

Join Date: Mar 2010
Location: US, Nc, Asheboro
Default

Quote:
Originally Posted by Lompma View Post
using a y connector, but a 6 channel does not have enough channels for 2 extra plug ins. Servo and gyro use 5 the 6th I have a y for ESC and only 1 connector from BEC. servos not getting the full benefit of 5 amps and then the second 5 amps. Just been hovering with that config not really flying around. I know better than to trust that current config. Just want to know if the batt can be used simply for power from BEC.
Just use a y on the gain port and yes on the battery port.
__________________
T-rex 600N Dfc, SAB Goblin 500
DX8
scottalesibowm is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-22-2011, 11:40 PM   #5 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 402
 
My HF Map location
Join Date: Feb 2009
Location: Brno, Czech Republic
Default

I have a small NiMH buffer pack connected to the batt port on AR 7000. Works great
__________________
Kontronik - the most commonly misspelled RC heli brand name
Fusuno - the runner-up
chakotay is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-23-2011, 06:00 AM   #6 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Dec 2009
Location: SC
Default

Quote:
Originally Posted by Lompma View Post
Can I use the empty batt channel on a Spektrum 6000/7000 series Rx for the second output from the CC BEC pro? I know the batt channel is for binding but the bind plug is looped to cause the binding process to begin. I thought I read that some where. I was watching the MicroBeastx settup vids and it looks like he has something plugged into his batt channel on his 7000 Rx. I assume it would be a BEC ouput because it is a FBL heli and you need that extra juice for the servos.
If you have an empty channel, Yes you can use that channel for the second power output from the BEC.
halfcab is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
 

SEO by vBSEO 3.6.1