blue lipo 3000mah has bad cells? EDITED: ALL IS GOOD - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > HF Vendor Support > XHeli/HobbyPartz Support


XHeli/HobbyPartz Support XHeli/HobbyPartz Vendor Sponsored Customer Support Forum


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-03-2011, 04:47 PM   #1 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 2,856
 
My HF Map location
Join Date: Oct 2010
Location: North Carolina
Default blue lipo 3000mah has bad cells? EDITED: ALL IS GOOD

EDITED::: I DRAINED PACK TO MUCH FORGOT TIMER LVC didnt catch it either


I bought 2 blue lipos from you guys they have 5 cycles on them and after todays flight 1 cell does not register on my charger.. on the selection screen but does on the charge screen??

I never go past 66% discharge and only charge them at 2.1 amp on a skycharger also purchased from you..


is there anything you can do???
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC08398.jpg
Views:	88
Size:	29.0 KB
ID:	219564   Click image for larger version

Name:	DSC08399.jpg
Views:	82
Size:	47.0 KB
ID:	219565   Click image for larger version

Name:	DSC08400.jpg
Views:	84
Size:	29.8 KB
ID:	219566  
__________________
RAPTOR 50 AND A RAPTOR TITAN X50 BLADE 180QX AND A BLADE 130S

Last edited by Suburban92; 04-03-2011 at 07:12 PM.. Reason: NOTHING WRONG WITH BATTERY OR CHARGER
Suburban92 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-03-2011, 05:05 PM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 2,856
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Oct 2010
Location: North Carolina
Default

update after a few minutes on the storage feature at .1 amp this is what it looks like now

hmmm.. I will mark and watch this battery
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC08401.jpg
Views:	91
Size:	34.8 KB
ID:	219573   Click image for larger version

Name:	DSC08402.jpg
Views:	81
Size:	31.8 KB
ID:	219574  
__________________
RAPTOR 50 AND A RAPTOR TITAN X50 BLADE 180QX AND A BLADE 130S
Suburban92 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-03-2011, 05:46 PM   #3 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 14,695
 
My HF Map location
Join Date: Jun 2010
Location: Akron, Ohio
Default

are you sure its not the charger, did you try other batterys on it..
__________________
-----------------------------------------------------------------

Blade 180 CFX, Sold the rest of my stuff, I dont really fly all that often any more.
dannylightning is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-03-2011, 06:03 PM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 2,856
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Oct 2010
Location: North Carolina
Default

I think the total voltage was LOW on the pack so that the charger thought it was a 5s until I slow slow balanced it at .1 amps all is fine now battery is charging..

I may have missed/not heard my dx6i timer and over ran the battery

Its charging now like normal
__________________
RAPTOR 50 AND A RAPTOR TITAN X50 BLADE 180QX AND A BLADE 130S
Suburban92 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-03-2011, 06:42 PM   #5 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 2,856
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Oct 2010
Location: North Carolina
Default

WHOA disregard post... the charger says I put back in 3100mah.. plus whatever it took to get the cells balanced between 1st pics and 2nd set



Hope the battery is still good... GONNA GO TRY IT
__________________
RAPTOR 50 AND A RAPTOR TITAN X50 BLADE 180QX AND A BLADE 130S
Suburban92 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-03-2011, 07:09 PM   #6 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 2,856
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Oct 2010
Location: North Carolina
Default

GOOD NEWS ALL well its good news for me..


just flew that battery and I flew for 7 minutes and came down well balanced at 3.81-3.82 volts per cell maintained good power and headspeed for full 7 minutes!!
these batteries are TUFF

putting it into storage charge now..
__________________
RAPTOR 50 AND A RAPTOR TITAN X50 BLADE 180QX AND A BLADE 130S
Suburban92 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
 

SEO by vBSEO 3.6.1