dx8 elevator always -1 in expo/DR screen - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > JR and Spektrum Radios and Electronics > 2.4G Spektrum Radios


2.4G Spektrum Radios Spektrum 2.4 Gigahertz Radios and Technology


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-27-2011, 10:44 PM   #1 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 537
 

Join Date: Sep 2011
Location: Vancouver, Canada
Default dx8 elevator always -1 in expo/DR screen

Ive been having an issue with me choppers both my trex's 450 FB and 550 FBL having slight backward drift. Found in my DR/expo screen on ele channel i have a consistent -1 on the output.... preoblem found but how do i fix this? im runnin airware. 1.04 or whatever the newest is!

thanks
Elliott000 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-27-2011, 11:12 PM   #2 (permalink)
Registered Users
 
My HF Map location
Join Date: May 2008
Location: Maplewood, MN
Default

thats normal. I think 3 of my channels say -1. But they ALWAYS say -1 which is the good part. But if you think that could be the issue (might be?) you can calibrate the sticks and that should fix it. I haven't done it, but I know its in the manual and in the menus.
Slyster is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-29-2011, 07:25 AM   #3 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 4,006
 
My HF Map location
Join Date: Oct 2009
Location: Lafayette, LA., USA
Default

Use a blank channel without any sub-trims, trims, etc.linear pitch and throttle curves. Rx does not have to be on. Do the stick calibration, then switch back to the original model and see if that works.
__________________
Trex 500-3226-1600, 14T, Koby 90LV, HS-5245MG, DS655, AR7200BX, DFC
Trex 450 Sport-2221-8, 15T, CC Edge 50 Lite, HS-5065MG, HSG-5084MG, AR7200BX, DFC
DX8
wanderer56 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-29-2011, 11:17 AM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 537
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Sep 2011
Location: Vancouver, Canada
Default

Did a stick cal and got it sorted

Sent from my GT-I9100M using Tapatalk
Elliott000 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
 

SEO by vBSEO 3.6.1