Bad Vibration - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > MSH Protos > MSH Mini Protos


MSH Mini Protos MSH Mini Protos Helicopter Support Forum


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-02-2012, 12:12 PM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Mar 2009
Location: Aberdeen Scotland
Default Bad Vibration

Hi All,as stated ive A really bad vibration on the tail fin,ive changhed amost every thing,any idea's please,could it be the main blades badly ballanced,please help,yours,Marty.
NEAGRON is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-02-2012, 01:01 PM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 256
 

Join Date: Mar 2009
Location: Seattle
Default

Marty,

More info please.. When did this start occurring? After a crash? It could be a lot of things. Did you balance your tail assembly?

e
__________________
Logo 6003D Mini VBar 5.2 12s \ Kontronik Jive 80HV \ Xera 470Kv \ 623mm
Mini Protos ÁBeast 3.x 6s \ Yge 60 \ Stretch 350mm
egaus is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-02-2012, 01:26 PM   #3 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Mar 2009
Location: Aberdeen Scotland
Default

Hi Egaus,yes I rebuilt it after a crash it came done basicly on its head and slightly to the right,the only real visible faults where both sevo frames broke,blades spindle main shaft bent,there was ne damage to see at the tail,main frames where not broken,many thank's,Marty.
NEAGRON is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-02-2012, 02:01 PM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,443
 
My HF Map location
Join Date: Dec 2007
Location: Socal, USA
Default

Check 2 things: tail shaft and motor shaft.

If you have a vbar pro firmware, a vibration analysis will definitely point out what is the cause.
__________________
Long Nguyen



Long Nguyen is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-02-2012, 02:02 PM   #5 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 998
 

Join Date: Jun 2011
Location: Dorset, United Kingdom
Default

Have you check the belt for any damage also the gears and the bearing in the tail?
SMJT is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-03-2012, 12:11 AM   #6 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,020
 

Join Date: Mar 2010
Location: Italy
Default

You said both servo frame were broken, what about the third lower support?
ziper_it is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-03-2012, 07:12 AM   #7 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Mar 2009
Location: Aberdeen Scotland
Default

Problem solved appears to have been bad Align 325 G bades,very rare for this to happen,yours,Marty.
NEAGRON is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-03-2012, 04:09 PM   #8 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 8,095
 

Join Date: Aug 2011
Location: Australia
Default

Quote:
Originally Posted by NEAGRON View Post
Problem solved appears to have been bad Align 325 G bades,very rare for this to happen,yours,Marty.
Hmmm... I was just thinking. Were they really out of whack balance wise?

I thought they were extremely good value. You see, I absolutely hate balancing blades, must be some mental block on my part. So I've not really gone out to buy really really cheap sub-$10 blades.

On the 2 pairs of Align 325 3G's I have found the CG's pretty much spot on, just needed 1 tiny piece of sellotape on the lighter blade and good to go. They're great, only about $18 here. Well worth the lack of hassle. They're currently mounted on my B450 FBL.

I haven't trashed my stock SABs on my mini P. These were essentially spot on so no sticky tape.
__________________
2018! Packing!
spykez is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-04-2012, 04:03 AM   #9 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Mar 2009
Location: Aberdeen Scotland
Default

I tkink I mixed up to sets of blades,yours,Marty.

Just checked I put a 3G blade on with a F blade im a plonker of first class honors.

Last edited by NEAGRON; 03-04-2012 at 05:04 AM..
NEAGRON is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
 

SEO by vBSEO 3.6.1