New Trex 100x no take off - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > 100 Class Electric Helicopters


100 Class Electric Helicopters 100 Class Electric Helicopters manufactured by Align, Tarot, SYMA, Airhog, Chaos, HK and similar.


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-14-2012, 05:32 PM   #1 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 190
 

Join Date: Jun 2012
Location: SoCal
Default New Trex 100x no take off

Hey guys I'm new to Heli's and having trouble. I started with a syma s107 then to a horizon force mh35 for office fun. Both came already assembled but with the align it required you to screw in the screw into the shaft. Sorry I don't know proper terms or names yet. I'm just now exploring and doing research on the hobby.
Anyhow after doing what the instructions instructed I begin to start learning single axle flying but the micro won't take off. Not even at 100% throttle from my hand. Servos seem to work. Havent seen one fly in person so I'm not sure if the speed is correct or if that's what is keeping it from flying.
I bought it for a camping trip which I'm on now so I can only use the radio to charge the two lipo's. Called the hobby shop and they said doesn't seem the batteries are charging right and to charge it from another port like the computer or wall charger. I'll do they when I return home but for now I'm posting to see if there is anything I missed. And help is appreicatied.
Also so I don't a few more questions to avoid other post
1) would the sr100 blade had been a better choice to fly outdoors given the size? I wanted a micro to fly indoors and out but mostly out.
2) I'm gonna read tnrough the Trex 100 threads but in case I miss something, should I do anything to avoid headacea? Hop ups etc?
Thanks
Titan2010 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-15-2012, 02:30 AM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 190
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jun 2012
Location: SoCal
Default

Hey guys
Sorry for the post. Seems the radio isn't putting a good charge on the battery. Charge it with a friends USB wall charger and it seems to be doing ok now. Just gotta do all the trim and I'm good to go.
Titan2010 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
 

SEO by vBSEO 3.6.1