dji gps and kk2.0 board - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > Multi Rotor Support > Main Forum - Multirotor Talk


Main Forum - Multirotor Talk General Multirotor Support


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-02-2012, 04:03 PM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Aug 2009
Location: utah
Default dji gps and kk2.0 board

I have been wondering if it is possible to add the dji gps module to the kk 2.0 flight control board? or if you absolutely have to have a naza or dji flight controller? let me know what you guys think and if it is possible. thanks
iceman320 is offline        Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-02-2012, 06:57 PM   #2 (permalink)
 
My HF Map location
Join Date: Jul 2011
Location: Quebec City, Canada
Default

I'm pretty sure the protocol for data transmission is proprietary.

Also, the connectors are different.

The GPS unit for DJI also has the compass in it so it's not a generic GPS signal.
Thalios is offline        Reply With Quote
Old 12-02-2012, 07:26 PM   #3 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2009
Location: utah
Default

okay thanks, i thought the same thing but I wasn't sure as i'm new to quadcopters.
iceman320 is offline        Reply With Quote
Old 12-03-2012, 12:16 AM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,104
 

Join Date: Aug 2012
Location: Rocklin, CA
Default

it is impossible.

Well not impossible, but not very possible since DJI uses proprietary hardware, and the KK2 has no inputs or anyway to expand its sensors.

Also the KK2 firmware has no way to control GPS. The Hardware on the KK2 board is very limited.

Your best bet is getting a Crius All in One, or MultiWii MEGA boards. Or there is the RCTimer APM boards. All of them come with and support GPS
Subaru4WD is offline        Reply With Quote
Old 12-03-2012, 09:33 AM   #5 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2009
Location: utah
Default

where can i get one of those boards? and which one is the easiest to setup and get flying?
iceman320 is offline        Reply With Quote
Old 12-03-2012, 10:06 AM   #6 (permalink)
 
My HF Map location
Join Date: Jul 2011
Location: Quebec City, Canada
Default

DJI Naza + GPS.

And once you get serious, get a Wookong-M.

I even prefer the Wookong-M over the Mikrokopter boards.
Thalios is offline        Reply With Quote
Old 12-03-2012, 10:32 AM   #7 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,104
 

Join Date: Aug 2012
Location: Rocklin, CA
Default

the easiest to setup and fly is the naza.

heres the board i got. http://witespyquad.gostorego.com/fli...ontroller.html

$79 with the gps
Subaru4WD is offline        Reply With Quote
Reply




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © VerticalScope Inc. All rights reserved.
 

SEO by vBSEO 3.6.1