Need some help skookum 540 set up - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Skookum Robotics


Skookum Robotics Skookum Robotics SK-360 SK-540 & SK-720 Digital Flybar


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-29-2012, 07:45 PM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Nov 2012
Location: panama city fl
Default Need some help skookum 540 set up

I'm stuck on step 23. It's saying I need to get 65 -100 on collective
panamacitymustang is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-29-2012, 08:53 PM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 15,038
 
My HF Map location
Join Date: Jul 2008
Location: Creston, BC (Canada) Porthill, Idaho (US)
Default

I assume you mean in one of the setup wizards? The initial setup wizard or swash wizard. I can't see 23 in the Initial unless I hook mine up and reset center.
__________________
Trex 700 Pro DFC - Compass 6HV - Vcontrol - Neo
#nodroneshere - 104
Larry227 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-29-2012, 09:59 PM   #3 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Nov 2012
Location: panama city fl
Default

Sorry. Yes it's the initial set up right after you center the sticks
panamacitymustang is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-29-2012, 11:04 PM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 15,038
 
My HF Map location
Join Date: Jul 2008
Location: Creston, BC (Canada) Porthill, Idaho (US)
Default

Step 23 in the Initial Wizard is where you put both sticks in the lower right corners and click the "Set stick limits" button.
Not sure where you're seeing the 65-100 collective message?

Did you watch the setup videos here? https://www.helifreak.com/showthread.php?t=358016
__________________
Trex 700 Pro DFC - Compass 6HV - Vcontrol - Neo
#nodroneshere - 104
Larry227 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-29-2012, 11:52 PM   #5 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 536
 

Join Date: Jan 2012
Location: San Diego, CA
Default

Are you sure you have a 0-100 pitch curve in whatever flight mode you are doing the programing in?

Sent from my ASUS Transformer Pad TF300T using Tapatalk 2
sephroth is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-30-2012, 03:58 AM   #6 (permalink)
 
Posts: 11,311
 

Join Date: Mar 2007
Location: United Kingdom star
Default

=] what handset here?
__________________

georgi UK is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-30-2012, 09:03 PM   #7 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Nov 2012
Location: panama city fl
Default

I have my pitch and throttle curves linear. I never touched them but I checked them. I have no expo or d/r set. I set my travel adjust all to +125. That didn't work. I'm using 2 spektrum sats and a dx6i. On step 23 of the initial step wizard.
The message I keep getting is stick limits failed adjust your servo travels in your transmitter so the values in the inputs from your reciever fields are between 65 and 125 percent at full tranitter stick deflection and try again.

My inputs from reciever are
Elevator 16.6 green
Aileron -5.2 pink
Rudder 84.8 green
Collective 100 green
All these values are with the sticks in lower right corner
panamacitymustang is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-30-2012, 11:54 PM   #8 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Apr 2007
Location: Vancouver, BC
Default

Not to worry, if the Set Control Stick Scaling fails, you can skip the step and instead, you can do it manually and is almost as easy:

1) Click Utility -> Reset Stick Scaling
2) Set the servo/channel reversing in your radio so:
* a) nose-up stick gives green
* b) right aileron gives green
* c) right rudder gives green
* d) up collective stick gives green
3) Now set the endpoints/travels in the radio for each channel to get 100% at full stick in each direction, on the pilot inputs screen.

That's all.
alvinchai is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-31-2012, 02:30 AM   #9 (permalink)
Registered Users ):>
 
Posts: 1,784
 

Join Date: Sep 2008
Location: Hernando County FL.
Default

^^^
__________________
Banging them sticks.
-Dan Duzinski
frypan is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-31-2012, 06:11 AM   #10 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Nov 2012
Location: panama city fl
Default

Thank you ill try this when I get a chance. I'm a noob thanks again
panamacitymustang is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-31-2012, 10:09 AM   #11 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,554
 
My HF Map location
Join Date: Nov 2010
Location: coral springs,florida,USA
Default

i had that issue with my old futaba, even though it was reading 100% in the throttle (software)menu, i had to reduce my throttle atv to 76% before it went below 100%in the software , my throttle atv is set at 78% now and i get past that step with no issue
__________________
oxy 3 ikon , logo 480xx vbar , logo 550sx v-bar , synergy 516 vbar , futaba
anthony1 is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-04-2013, 07:57 PM   #12 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Nov 2012
Location: panama city fl
Default

Ok I finally made it to step 24 on the initial set up. My concern is for me to get the aileron percent I need i had to go into the swash mix in my tx. I had to set the aileron to +125 is that ok. On the elevator it's-60 and pitch is +60. On step 24 of the wizard it says to move the elevator stick nose up and it should read 100 percent. Should my throttle stick be at mid stick or zero throttle while I nose up.
panamacitymustang is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-05-2013, 02:07 PM   #13 (permalink)
 
Posts: 11,311
 

Join Date: Mar 2007
Location: United Kingdom star
Default

Quote:
Originally Posted by panamacitymustang View Post
Ok I finally made it to step 24 on the initial set up. My concern is for me to get the aileron percent I need i had to go into the swash mix in my tx. I had to set the aileron to +125 is that ok. On the elevator it's-60 and pitch is +60. On step 24 of the wizard it says to move the elevator stick nose up and it should read 100 percent. Should my throttle stick be at mid stick or zero throttle while I nose up.
=] there should be no active Tx swash mix? one servo type or H1 for Futaba users, the throttle stick position makes no odds to the elev stick. check out the video section in the sticky.
__________________

georgi UK is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-05-2013, 02:22 PM   #14 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Nov 2012
Location: panama city fl
Default

I'm using a spektrum tx. I made it to the second wizard. The only way I could Achieve the values I needed I had to set the swash mix in my tx to
Aileron +125
Elevator+60
Pitch-110
Will this be ok
Sorry I'm a real beginner. I have been watching the vids also.
panamacitymustang is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-05-2013, 02:40 PM   #15 (permalink)
 
Posts: 11,311
 

Join Date: Mar 2007
Location: United Kingdom star
Default

=] something is wrong? don't worry about the questions, we were all new to this once! plenty of sound help in here.

the part I don't follow is the reference to the Tx swash mix? this should be set to "one servo" type in the handset. is this so?
__________________

georgi UK is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-05-2013, 04:55 PM   #16 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Nov 2012
Location: panama city fl
Default

i was looking for that function in my tx but couldn't figure it out. i seen something in the function list it read servo 90 but that was under swash type.
panamacitymustang is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-05-2013, 05:02 PM   #17 (permalink)
 
Posts: 11,311
 

Join Date: Mar 2007
Location: United Kingdom star
Default

Quote:
Originally Posted by panamacitymustang View Post
i was looking for that function in my tx but couldn't figure it out. i seen something in the function list it read servo 90 but that was under swash type.
=] thats the one you need, swash type 1 servo. hold both LH buttons while switching on to access this menu.
__________________

georgi UK is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-05-2013, 05:35 PM   #18 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Nov 2012
Location: panama city fl
Default

lol i would had never figured that out..
panamacitymustang is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-05-2013, 05:37 PM   #19 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Nov 2012
Location: panama city fl
Default

i'm sorry but what two buttons i have a dx6i. sorry again for the stupid questions
panamacitymustang is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-05-2013, 05:41 PM   #20 (permalink)
 
Posts: 11,311
 

Join Date: Mar 2007
Location: United Kingdom star
Default

=] thought you had accessed it, was talking dx7, check out the manual to access this menu....
__________________

georgi UK is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
 

SEO by vBSEO 3.6.1