Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Simulators Support > Other R/C Flight Simulators


Other R/C Flight Simulators Other R/C Flight Simulators


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-11-2007, 12:33 PM   #21 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 81
 

Join Date: Feb 2006
Location: Zeeland, Netherlands
Default

Considering that it's freeware v1.1 it's simply awesome!! I think this has the potential to become very popular. Keep up the good work!
Btw i'm using a dx7 with universal usb cable.
__________________
Trex 450 + 3dx 500 + dx7
davidw is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-11-2007, 01:08 PM   #22 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,200
 

Join Date: Oct 2007
Location: nYc
Default

Works fine with Futaba 9c + cheapo FMS usb cable
DarkHeli is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-11-2007, 01:08 PM   #23 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 211
 

Join Date: Dec 2006
Location: Connecticut, US
Default

I don't know how many people that own Realflight G4 are going to be using Helisim, but the Interlink Elite works great. I assume the G3 interlink will work as well. You can even use the throttle hold, idle up, and reset switches. Mark, I sent you an e-mail with the calibration and mapping files.

I imagine it's not on your top priority, but I think Helisim would really benefit from some rudimentary sounds.
chinookmark is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-11-2007, 01:26 PM   #24 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Aug 2007
Default

Nice work


I have an esky 0406 (6 channel) and a USB adapter and it works fine in clearview, but doesnt seem to go with helisim Only joystick installed.
jackosmeister is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-11-2007, 01:33 PM   #25 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 109
 

Join Date: Nov 2007
Default

Guys, where can I buy a cheap round futaba sim cord? I would like to use it with this sim and FMS. Please help
Wii1 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-11-2007, 01:42 PM   #26 (permalink)
Registered Users
 
My HF Map location
Join Date: Jul 2007
Location: Merrickville, Canada
Default

Helismith;

I just have tried it for 5 minutes, but really like it. The feel is more realistic than Clearview, such as the inertia of the model. Clearview has a bunch of flying sites and helis, but if you have T-rex of MX-400, its great, pick one model and stick with it. Changing model is the worst thing you can do, inconsistent.
I am using a DX7 TX and the Milehighwings cable and it works without a hitch.
Will try it with a CX2 TX and also with VMware fusion in the next couple of days.

Again, great job Mark.
__________________
T-REX 450 SE, GY 401, 4x HS 65MG
T-REX 450 SE, Logictec 2100, 4x HS65
MX 400 PRO CCPM, Zoom Gyro, 4x HS65
MX 400 CF + CCPM, Copter-X head, GY 401, 4x HS65
Spektrum DX7
equisol is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-11-2007, 01:50 PM   #27 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Sep 2007
Default

Interlink on g3 works, but I couldn't get the idle up or throttle hold to work, even when I chose the buttons for it. So I used the curves supplied in the sim and tweaked them to my liking. Had to increase the yaw control, piro rate wasn't fast enough at 1.00, so I went to 2.00, dropped to 5 on the expo all the way around and it is responsive. No sound does mess me up a little but it is pretty good. I probably won't use it much except as a standard for video among others, as I prefer g3.5. But I will definitely say it is real good for free.
__________________
The 3 things rc modeling has taught me:
Rotary tools are your friends.
You must be smarter than the object you are dealing with.
You can't buy ability.
trilerian is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-11-2007, 02:21 PM   #28 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 2,229
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2007
Location: Virginia Beach, VA
Default

I put version 1.1 up today around lunch time (11 EST). It fixes the problem with expo rates off.

I have thought a lot about sound, and will do it at some point. I wanted to make this much available before I got into it though, because it'll take quite a while. Also, it seemed relatively unimportant to me, since I usually turn it off and listen to music!
__________________
Mark
Logo 600se, Scorpion 5020-450, mini-V, Jive 80HV
Trex 600 ESP FBL, Scorpion 4025-740, cgy750, CC85HV
Trex 450 Vx FBL, Scorpion 2221-10, RJX head, mini-V, Ice 50
markb is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-11-2007, 02:55 PM   #29 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Aug 2006
Location: Portland, Oregon
Default

Cool work! Will try it out for fun.
cat5 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-11-2007, 04:11 PM   #30 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 211
 

Join Date: Dec 2006
Location: Connecticut, US
Default What happens when you call in sick from work

A pic of my Trex on Mars, and settings that feel like my real Trex.

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	helisim2.jpg
Views:	3142
Size:	99.9 KB
ID:	32587   Click image for larger version

Name:	helisim3.jpg
Views:	798
Size:	110.3 KB
ID:	32588  

Last edited by chinookmark; 12-11-2007 at 04:17 PM.. Reason: insert pic
chinookmark is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-11-2007, 04:13 PM   #31 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Dec 2007
Default

It does work just fine on my MacBook Pro under W' XP and bootcamp
adamvangaalen is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-11-2007, 04:16 PM   #32 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 421
 
My HF Map location
Join Date: Jul 2007
Location: Northern Virginia
Default

Quote:
Originally Posted by Rogerdee View Post
Have an Esky 4 channel USB Tx at work and home.

Just tried it at work.Works fine.

Great sim.

Thanks for effort.

Roger

Strange, I have the same one and like I said before the elevator is the throttle?

Did yours work perfectly from the beginning or did it take some tweaking?
__________________
T-Rex 450 SA
V1 head / 430L / 35G / DS285s / GY401-HS56 / Hextronik D9 G3 2200mah / AR7000 / DX7 / Cheapie $12 CFs
Razor_Racer is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-11-2007, 08:43 PM   #33 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,878
 
My HF Map location
Join Date: Aug 2006
Location: Orange County, California
Default

Didn't work for me on my iMac in bootcamp. I mapped the controls and they calibrated fine. Calibration screen shows that the control signal is smooth and reading correctly but when I try to fly it it doesn't respond most of the time. Pumping the throttle I got it up in the air a few times but definitely something not working right. One weird thing I noticed was that I had no sound when I later went to fly in ClearView. Somehow the free sim turned off the audio in ClearView. I enabled audio in the ClearView setup screen and it was fine after that.
__________________
"DON'T STEAL, THE GOVERNMENT HATES COMPETITION." Congressman Ron Paul
PilotSmith is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-11-2007, 09:20 PM   #34 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,694
 
My HF Map location
Join Date: May 2007
Location: Fayetteville NC
Default

I have a xp6102. What piece of hardware would I need to get this to work for me. It would be nice as I don't have a sim and could really use one.
Ginvent is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-11-2007, 10:49 PM   #35 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 5,576
 
My HF Map location
Join Date: Jun 2005
Location: sacramento, ca
Default

Quote:
Originally Posted by PilotSmith View Post
Didn't work for me on my iMac in bootcamp. I mapped the controls and they calibrated fine. Calibration screen shows that the control signal is smooth and reading correctly but when I try to fly it it doesn't respond most of the time. Pumping the throttle I got it up in the air a few times but definitely something not working right. One weird thing I noticed was that I had no sound when I later went to fly in ClearView. Somehow the free sim turned off the audio in ClearView. I enabled audio in the ClearView setup screen and it was fine after that.

worked for me with the G3 controller. i didn't hear any sound. but, i didnt know it was supposed to have any, so i didnt muck with it. FYI, i'm using a macbook on bootcamp.
__________________
˙ʇı ʞɐǝɹq 'ǝʞoɹq ʇ,uıɐ ʇı ɟı
cudaboy_71 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-11-2007, 11:41 PM   #36 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,878
 
My HF Map location
Join Date: Aug 2006
Location: Orange County, California
Default

I was using the Hitec USB cable with a Hitec radio. Same setup I use when I run ClearView on my Mac. Oh well.
__________________
"DON'T STEAL, THE GOVERNMENT HATES COMPETITION." Congressman Ron Paul
PilotSmith is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-12-2007, 02:26 AM   #37 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 245
 
My HF Map location
Join Date: Jul 2006
Location: Welington,New Zealand
Default

For Razor_racer

Some tweaking to get all the controls right.
__________________
Patience+Perseverance+Paypal=Fix+Fly+Fear
Rogerdee is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-12-2007, 08:56 AM   #38 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 2,229
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2007
Location: Virginia Beach, VA
Default

There is no sound. I doubt that it was responsible for turning sound off, though anything is possible. But HeliSim doesn't contain any accesses to audio functions....

If you see smooth responses in the joystick mapping, but cannot take off: you may have throttle hold on. Or, the collective pitch may be mapped wrong, so you cant achieve any positive collective. The left most dial at the bottom of the screen is motor RPM. If it comes up to vertical or past, then you've got enough to fly, and its collective. If it wont move, you either have throttle mapped wrong, or throttle hold is on (red dot, upper right screen) If you're using a real RC tx, you may need to configure a simulator model setup... with linear throttle pitch curves.
__________________
Mark
Logo 600se, Scorpion 5020-450, mini-V, Jive 80HV
Trex 600 ESP FBL, Scorpion 4025-740, cgy750, CC85HV
Trex 450 Vx FBL, Scorpion 2221-10, RJX head, mini-V, Ice 50
markb is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-12-2007, 09:09 AM   #39 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 244
 

Join Date: May 2006
Location: Burleson, Tx
Default

Quote:
Originally Posted by Ginvent View Post
I have a xp6102. What piece of hardware would I need to get this to work for me. It would be nice as I don't have a sim and could really use one.
Quote:
Originally Posted by 10karer View Post
WOW this is great. for all of the noobs out there with DX radios get smartpropo and PPjoy takes a little figuring to set up but well worth it.

Here is a link: http://www.geocities.com/shaul_ei/SmartPropoPlus.html
You need a JR trainer Cord or a Mono cord with 3.5mm jacks on both ends ( it has to be MONO Stereo wil not work) then go to the link above and follow the instructions.
__________________
Lift off is optional landing is mandatory

10karer is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-12-2007, 10:29 AM   #40 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,694
 
My HF Map location
Join Date: May 2007
Location: Fayetteville NC
Default

So the tx would plug into to headphone jack?
Ginvent is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

SEO by vBSEO 3.6.1