Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Simulators Support > Other R/C Flight Simulators


Other R/C Flight Simulators Other R/C Flight Simulators


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-14-2007, 02:22 PM   #61 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 2,230
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2007
Default

Googled: round futaba simulator cable
Dont know the vendor, but I found this one at amazon, by Hitec. $15
It should work with both sims.
http://www.amazon.com/Compatible-Fli.../dp/B000RO3GZA

Googled the GWS part number: GWFSM002A
There's tons of vendors... $10 some places. pick one.
__________________
Mark
Logo 600se, Scorpion 5020-450, mini-V, Jive 80HV
Trex 600 ESP FBL, Scorpion 4025-740, cgy750, CC85HV
Trex 450 Vx FBL, Scorpion 2221-10, RJX head, mini-V, Ice 50
markb is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-14-2007, 03:43 PM   #62 (permalink)
Registered Users
 
My HF Map location
Join Date: Jul 2007
Thumbs up

Got my JR x388 working with a mic cable, using the PPJoy and SMARTPropoPlus components. Superb sim!
N8M8 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-14-2007, 03:50 PM   #63 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 2,362
 
My HF Map location
Join Date: Oct 2007
Default

works great with a logitech rumblepad 2 aswel!! top notch sim by the way!
Tom Burgess is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-14-2007, 04:32 PM   #64 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 207
 

Join Date: Jul 2007
Default

Mark,

this sim rulz! I love it, the small helis aren't floating around at zero pitch like in AFPD or G3. It feels really like my SJM400PRO. If you give me instructions I could make you a model of this heli aswell

please consider putting the sound, it helps to feel the pitch and cyclic inputs through the rpm changes that you already simulate perfectly!

you're the man!

Marcel
mguw is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-14-2007, 04:53 PM   #65 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 942
 

Join Date: Nov 2006
Default

Hey Mark,

I advertised your sim on a french forum You're gonna have lotsa addicts!
__________________
Never Underestimate The Power Of Stupid People In Large Groups
jurassic5 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-14-2007, 04:56 PM   #66 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 207
 

Join Date: Jul 2007
Default

and I advertized it on a German Forum...

This gonna be HUGE!

Marcel
mguw is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-14-2007, 05:42 PM   #67 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,694
 
My HF Map location
Join Date: May 2007
Default

the cable is 3.5mm right?
Ginvent is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-14-2007, 05:59 PM   #68 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 244
 

Join Date: May 2006
Default

Quote:
Originally Posted by Ginvent View Post
the cable is 3.5mm right?
Yes
__________________
Lift off is optional landing is mandatory

10karer is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-14-2007, 06:04 PM   #69 (permalink)
Registered User
 
Posts: 42,760
 
My HF Map location
Join Date: Mar 2004
Default

Anybody know if the phoenix usb adaptor works with HeliSimRC?
__________________
William James
Crazy wife still trying to kill me.
WillJames is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-14-2007, 06:25 PM   #70 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 18,335
 

Join Date: Sep 2006
Default

OK, I tried it.

I have a RF2 Interlink Controller. It didn't see it. So looking around, it was seeing my LogiTech Momo steering wheel. So I disconnected it. Still doesn't see the controller.

I can run a test and calibration in the Windows Game controller under Control Panel, but no go in the sim.

But when I have the LogiTech wheel plugged in, it sees that. Kind hard to fly a heli with it though.
__________________
Terry
AMA#47402, IRCHA # 3395
Blade CP "Pro", Trex 450SE, PiccoZ, Quick of Japan EP8v2 EX, Hurricane 550, Hurricane 200, JR Vibe 50, Blade mCX, Bergen Intrepid Gasser, Pantera 50, Blade mSR, Novus CP
Pinecone is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-14-2007, 08:58 PM   #71 (permalink)
 

Join Date: Nov 2007
Default

I would like to know if a Reflex deluxe sim cable would work.
Wii1 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-15-2007, 02:12 AM   #72 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,602
 
My HF Map location
Join Date: Jun 2007
Default

The sim looks cool and I think it is awesome that someone has gone to the trouble to create it and then release it for free - great job.

My problem is I have a sim cable with the jack for a JR controller, but USB on the other end and I cannot get it to work. Do I need to make a cable with audio jacks on both ends or should I be able to get the sim to work with the USB interface ? I am not what you would call a computer boffin so any help I can get will be much appreciated as I am busting to give this sim a go seeing how everyone has only given it positive reviews.

Thanks in advance

Chris.
__________________
Trex250 Phoenix25, DS410 GP750 5084 AR6110
Trex450SEV2TT 4S Scorp-8 Phoenix45 CC10 Spektrum H3000 MKS-DS95i AR7200BX
CopterX450ProTT 4S Typhoon2218 Phoenix35 HS65MG GP750 MKS-DS95i AR6100
Trex600E 8S 1910H/1Y HV85 5625MG Gy611 S9256 AR7000
Aussie_phoenix is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-15-2007, 10:14 AM   #73 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 2,230
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2007
Default

Thanks for all the compliments people! Wow... elevated to sticky status. I'm honored.
--------------------
Re the controller issues. forgive me if I repeat myself here.

USB should work. Many are successfully using USB controllers. It's probably actually better.

HeliSimRC uses the windows Game Controller API. Your controller MUST appear in the windows control panel -> game controllers. It must have the right game controller driver installed.. which I believe should be automatic for USB on XP.

I am building a list on the web site of controllers that work. If yours works, and isnt on the list... please email me your working JoystickMapping.dat file, from the install directory. Usually c:\program files\helisim

I will start building a list of controllers that dont work too. But I want to be SURE they are not just configured wrong, but actually incompatible. The main reason would be that they are specific to a particular sim, and do not go into the system via the game controller interface... but use a custom device driver instead. This MAY be the case with phoenix and Interlink 2. Please check your control panel ->game controller, and let me know if its there. If not, and we cant find a driver... its probably a dead end for that controller.
---------------------------------
I would also like to build a collection of canopies, (and backgrounds). I'm no artist, so the ones I made are pretty basic. So, if you make em... send em in. I'll post them.

And... I would like to build a collection of recordings of maneuvers done really well. Preferably with the stock setup. So people trying to learn those maneuvers (me) can play the recordings and watch the sticks...

So any canopies, backgrounds or recordings? email 'em to me!

freeware -at- marksfiles.net

thanks again ... I'm psyched that people are enjoying it.

PS. Work is under way on sound. But dont hold your breath, it will be a while.
__________________
Mark
Logo 600se, Scorpion 5020-450, mini-V, Jive 80HV
Trex 600 ESP FBL, Scorpion 4025-740, cgy750, CC85HV
Trex 450 Vx FBL, Scorpion 2221-10, RJX head, mini-V, Ice 50
markb is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-15-2007, 10:24 AM   #74 (permalink)
dct
Registered Users
 
Posts: 2,050
 

Join Date: May 2006
Default

Note, my 3.5 controller doesn't work at all with sim.
Oh, well.

Update ,, sorry,, I got it to work..!
__________________
**Now doing EASY 3D!! And having a Ball !!**Trex 550e FBL V2 AR7200BX with CC BEC PRO ,And
T-rex 450 Pro, DFC with AR7200BX , Blade 300CFX, and Two, Blade 130X , Blade 350QX .!
dct is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-15-2007, 12:03 PM   #75 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 2,230
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2007
Default

Quote:
Originally Posted by Pinecone View Post
OK, I tried it.

I have a RF2 Interlink Controller. It didn't see it. So looking around, it was seeing my LogiTech Momo steering wheel. So I disconnected it. Still doesn't see the controller.

I can run a test and calibration in the Windows Game controller under Control Panel, but no go in the sim.
...
It can only "see" the first controller in windows. You would have to un-install your Logitech for it to work. Its a top priority for me, to make it able to select a second (or third...) controller. coming soon
__________________
Mark
Logo 600se, Scorpion 5020-450, mini-V, Jive 80HV
Trex 600 ESP FBL, Scorpion 4025-740, cgy750, CC85HV
Trex 450 Vx FBL, Scorpion 2221-10, RJX head, mini-V, Ice 50
markb is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-15-2007, 02:31 PM   #76 (permalink)
dct
Registered Users
 
Posts: 2,050
 

Join Date: May 2006
Default

markb, it would be nice to have sound. But it does work well. And it does a lot for such a small file size!
__________________
**Now doing EASY 3D!! And having a Ball !!**Trex 550e FBL V2 AR7200BX with CC BEC PRO ,And
T-rex 450 Pro, DFC with AR7200BX , Blade 300CFX, and Two, Blade 130X , Blade 350QX .!
dct is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-15-2007, 03:21 PM   #77 (permalink)
 

Join Date: Dec 2007
Default

Hi Mark,

I'm a french new user of your software and we are talking of it on a french forum. Congratulations for this really good job. It's awesome. I just bought a SJM400 pro and I was looking for a better simulator than FMS not to crash on the first flight. It's amazing the job you did. I was thinkling of buying a simulator like Realflight or another but I found my training tool.

I'm new in RC Helicopters, so thank you very much for releasing this simulator. I'll work hard on it to get some training.

Now that I control a little more the heli with sport parameters I tried for the first time with wind and I remarked something on the wing indicator (the wind sock???) well the orange tissue on the mast. Sorry I don't remember the exact name if it's not a wind sock. What I saw is that it indicates correctly the west and east wind but I feel that it is reversed for north and south. I feel that with north wind the indicator shows wind coming from in front of the helicopter at takeoff but I have to stear backwards to keep the heli steady as the wind would come from my back. On teh contrary with south wind the indicator is showing back wind but the heli reacts like with front wind.

Sorry if the subject has already been talked about I didn't read the last 3 pages.

Again I find your job really good and I'll follow the updates on it.

David.

PS: oh besides that, it works perfectly with the USB "E-sky simulator FMS" controller (the 4 channels one)
Edit : well in fact I was just missing one page of comments.
dkierk is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-15-2007, 05:34 PM   #78 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 2,230
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2007
Default

Quote:
Originally Posted by dkierk View Post
Hi Mark,
What I saw is that it indicates correctly the west and east wind but I feel that it is reversed for north and south.
You're right. The indicator (wind sock) shows the direction selected on the control panel. But the N/S component of the simulated wind is reversed (relative to the selection and the sock). It'll be fixed in an update soon.

Thanks for pointing it out.
__________________
Mark
Logo 600se, Scorpion 5020-450, mini-V, Jive 80HV
Trex 600 ESP FBL, Scorpion 4025-740, cgy750, CC85HV
Trex 450 Vx FBL, Scorpion 2221-10, RJX head, mini-V, Ice 50
markb is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-15-2007, 06:04 PM   #79 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 18,335
 

Join Date: Sep 2006
Default

Quote:
Originally Posted by markb View Post
It can only "see" the first controller in windows. You would have to un-install your Logitech for it to work. Its a top priority for me, to make it able to select a second (or third...) controller. coming soon
Even if it is the only controller connected?

I disconnected the LogiTech so only one controller showed up in Windows Game Controller list.

I will see about actually uninstalling it.
__________________
Terry
AMA#47402, IRCHA # 3395
Blade CP "Pro", Trex 450SE, PiccoZ, Quick of Japan EP8v2 EX, Hurricane 550, Hurricane 200, JR Vibe 50, Blade mCX, Bergen Intrepid Gasser, Pantera 50, Blade mSR, Novus CP
Pinecone is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-15-2007, 06:06 PM   #80 (permalink)
 

Join Date: Nov 2007
Default

Hey guys I'm about to purchase a reflex xtr sim cord to try and use on this sim or FMS, wish me luck.

Josh
Wii1 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.

SEO by vBSEO 3.6.1