FrSky AFHSS Compatible PPM Rx (whereas Hitec don't give a damn about it) - Page 2 - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Hitec Radios


Hitec Radios Hitec Radios Support


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-20-2014, 03:15 AM   #21 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jun 2012
Location: Quebec Quebec Canada
Default

I can not get this RX to work on my Robird G31 in PPM mode with my Aurora 9, it works great on my Quad with a APM 2.6 controller, any buddy know why ?
mcfast is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-20-2014, 07:34 AM   #22 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,004
 

Join Date: Mar 2008
Location: Tucson AZ
Default

Sorry I'm not much since its not a genuine hitec rx but are you using the ppm converter from 3dr for your apm 2.6 if not then should be a simple setting on the robird. Does the robird support ppm and which version of ppm also? I believe there is a few different ppms protocols out there?

Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk
__________________
Team Hitec Servos: Hitec Brushless Radio Hitec A9X
Bubba Gump is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-20-2014, 09:20 AM   #23 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jun 2012
Location: Quebec Quebec Canada
Default

Quote:
Originally Posted by Bubba Gump View Post
Sorry I'm not much since its not a genuine hitec rx but are you using the ppm converter from 3dr for your apm 2.6 if not then should be a simple setting on the robird. Does the robird support ppm and which version of ppm also? I believe there is a few different ppms protocols out there?

Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk
Robird does support ppm from Futaba, JR and I think genuine Hitec, but not form FrSky Minima RX, but it works on the ArduPilot Mega 2.6, I was just wondering if it would work with the FRSKY DELTA-8.
mcfast is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-22-2014, 07:56 AM   #24 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,004
 

Join Date: Mar 2008
Location: Tucson AZ
Default

Hitec genuine rxs don't have ppm out. That's why the there is the new maxmia 9 fbl which using s-bus protocol. The reason that hitec never went ppm was due to the fact ppm is not a digital signal.

Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk
__________________
Team Hitec Servos: Hitec Brushless Radio Hitec A9X
Bubba Gump is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-26-2014, 08:01 AM   #25 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,296
 

Join Date: Mar 2010
Location: NZ
Default

But sadly the new Maxima 9 fbl has no telemetry and only works on the A9X. What about all of the loyal A9 customers that fly helicopter?
__________________
Gaui X2 FES ZYX, Gaui X3 MB, Gaui X4 II VBar, Gaui X5 FES MB
250 DFC ZYX, 450 DFC Sport MB, ALZRC 450L Pro VBar, Devil 450 FAST VCTRC FBL
500E DFC Pro VBar, 500E SDC ZYX-S
KDS 550 VBar, 550E DHPS VBar, 550E DFC Pro VBar, 700E DFC HV iKon
beenflying is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-27-2014, 12:59 AM   #26 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,004
 

Join Date: Mar 2008
Location: Tucson AZ
Default

There is telemetry rx I believe in the works as far as I know the old a9 has no memory left for any firmware updates so idk I can't answer that question

Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk
__________________
Team Hitec Servos: Hitec Brushless Radio Hitec A9X
Bubba Gump is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-31-2015, 05:08 PM   #27 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 4,707
 

Join Date: Mar 2011
Location: Pennsylvania
Default

Thanks for the info been going through the Hitec posts to see if I'm missing out on anything new. This isn't new but I'll have try it with AccuRC and see if it works. AccuRC doesn't work with the maxima SL so this may be an option.
__________________
__________
Goblin 380, 500, 570, Mikado 690SX, 480Xx(Stretched 500) , Protos Mini, Max V2 , Oxy 3, Vbar Control/Neo Vlink (Citizen 758)YouTubeProgress:http://tinyurl.com/oliver1071
oliver1071 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-25-2015, 08:34 PM   #28 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Oct 2010
Location: Washington, USA
Default

Was anybody able to get the FrSky RX to output the ppm signal to a fly bar controller? I have a few of these receivers and tried to get them to work with an Align 3gx (which accepts ppm), but couldn't get it to work.

In the end I bought a DX8 for a great price and use satellites for my 3gx and VBar controllers. Very easy, but I definitely miss the quality feel ofthe Aurora. My DX8 feels like a cheap toy by comparison.
Northwest Helifan is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-21-2016, 04:48 PM   #29 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Sep 2006
Location: So. California
Default

This thread is truly a sad commentary about Hitec. I still have my Aurora 9. I loved that radio and would still continue using it today but as my interest in FPV grew the radio was limited. Hitec had no provisions for head tracking, PPM, and SBUS. Their only answer for the head tracking issue was to plunk another $500 on a 9x. Now my Aurora 9 sits on my shelf as a museum piece. Another example is a well made piece of hardware that is obsolete due to mis-engineered software.
Whirligig is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-26-2016, 05:01 PM   #30 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,004
 

Join Date: Mar 2008
Location: Tucson AZ
Default

There is the optima sl that gives you sbus for the old a9. Honestly that is very old radio in terms of market. That was best Hitec could do to give you sbus on a a9
__________________
Team Hitec Servos: Hitec Brushless Radio Hitec A9X
Bubba Gump is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-09-2016, 08:30 PM   #31 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Feb 2016
Location: Kamuela,Hi
Default This what I'm talking about

Quote:
Originally Posted by Northwest Helifan View Post
Was anybody able to get the FrSky RX to output the ppm signal to a fly bar controller? I have a few of these receivers and tried to get them to work with an Align 3gx (which accepts ppm), but couldn't get it to work.

In the end I bought a DX8 for a great price and use satellites for my 3gx and VBar controllers. Very easy, but I definitely miss the quality feel ofthe Aurora. My DX8 feels like a cheap toy by comparison.
I ditto this.or plus 1
I also have the same problem. As well as 3 Hitec A9's
Bluemoose is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-04-2017, 09:13 AM   #32 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 155
 

Join Date: Jun 2016
Location: Melbourne, Australia
Default PPM output

I found this link a couple of days ago, its instructions to reflash a hitec optima receiver to ppm output.

https://github.com/Zero3nna/Optima-PPM

I tried it tonight, and its a success! I used an atmel AVRisp programmer and atmel 7 suite and it worked great. I'll do a range test asap and report back with results. Hopefully I'll have a fully functioning telemetry receiver with ppm output to use with my old A9 TX.

Many thanks to the person who originally coded this. I think its been around for a couple of years but it took me this long to find it. Outstanding work
The_crack_fox is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-05-2017, 07:15 PM   #33 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 155
 

Join Date: Jun 2016
Location: Melbourne, Australia
Default

I got 1.6km range on the ground with the reflashed optima7.
The_crack_fox is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © VerticalScope Inc. All rights reserved.
 

SEO by vBSEO 3.6.1