Aurora 9x plus maxima 9 problem? - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Hitec Radios


Hitec Radios Hitec Radios Support


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-23-2014, 08:13 AM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Oct 2009
Location: Haarlem
Default Aurora 9x plus maxima 9 problem?

Trying to sort things out here. The other day I crashed my 700e pro dfc severly and I think it was either the tx or rx.
My setup: maxima 9, 3gx v4.0, swash ds615, tail futaba bls 251. Using the 6v align bec.

First flight went ok, though I think there was a bit of delay in collective.
Second flight after 2 minutes, during a normal flip, crashed nose first...

Back at my garage I tested the servos, they were really sticky. Slow movements ok, but when going fast on the stick the servo sometimes didnt even move!!!

I rebound the maxima 9 and then it was fast on the servos again.

But before I go and fly again, does anyone know of this issue?? Does the 4096 resolution has anything to do with it? Maybe in combination with 3gx??

Thank you!

Regards, Mark.



Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk
pizmo is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-23-2014, 04:00 PM   #2 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jul 2008
Location: Auckland NZ
Default

Quote:
Originally Posted by pizmo View Post
Trying to sort things out here. The other day I crashed my 700e pro dfc severly and I think it was either the tx or rx.
My setup: maxima 9, 3gx v4.0, swash ds615, tail futaba bls 251. Using the 6v align bec.
First flight went ok, though I think there was a bit of delay in collective.
Second flight after 2 minutes, during a normal flip, crashed nose first...
Back at my garage I tested the servos, they were really sticky. Slow movements ok, but when going fast on the stick the servo sometimes didnt even move!!!
I rebound the maxima 9 and then it was fast on the servos again.
But before I go and fly again, does anyone know of this issue?? Does the 4096 resolution has anything to do with it? Maybe in combination with 3gx??
Thank you! Regards, Mark.
"Slow movements ok, but when going fast on the stick the servo sometimes didnt even move!!!"
What servos, any non digital? Read Maxima in lieu of Optima in links below.
. Optima Transceiver (RX) - Servo Move Slower Than Usual - then Rebind.
...(Switched between Normal <> Scan mode with power off before process completed).
Am also concerned the BEC is failing under load.
. Optima Transceiver (RX) - Servos Stepping - Battery pack (power supply) failing under load.

Alan T.
Alan's Hobby, Model & RC FAQ Web Links
A.T. is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-28-2014, 05:38 PM   #3 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Sep 2007
Default

any updates? i just put the maxima in my heli. kinda nervous as i havnt flown it yet.
nappyroots2182 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-29-2014, 02:51 PM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,004
 

Join Date: Mar 2008
Location: Tucson AZ
Default

I never tested the maxima with the 3gx cause quiet frankly I don't trust it. Never had any issues with the speed of the Rx on vbar, brain, demon, or beastx

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk
__________________
Team Hitec Servos: Hitec Brushless Radio Hitec A9X
Bubba Gump is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-29-2014, 04:41 PM   #5 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jul 2008
Location: Auckland NZ
Default

Quote:
Originally Posted by Bubba Gump View Post
I never tested the maxima with the 3gx cause quiet frankly I don't trust it.
Never had any issues with the speed of the Rx on vbar, brain, demon, or beastx
Please excuse my interpretation, but remain unsure as to whether your post means you don't trust
the Maxima Rx or the 3gx What is so bad about 3gx? and why?
Will appreciate clarification, thanks

Alan T.
Alan's Hobby, Model & RC FAQ Web Links
A.T. is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-29-2014, 09:09 PM   #6 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,004
 

Join Date: Mar 2008
Location: Tucson AZ
Default

I don't trust the 3gx sorry for the confusion. Just seen to many issues with guys flying them. There is a reason why Jamie Robertson and ben storik both fly vbars are the align machines

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk
__________________
Team Hitec Servos: Hitec Brushless Radio Hitec A9X
Bubba Gump is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-11-2014, 03:10 PM   #7 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2009
Location: Haarlem
Default Aurora 9x plus maxima 9 problem?

I don't have any issues with the 3gx. It always has worked just fine for me.
The 9x had a problem.. Even one of my thr curves went over 100% by it self!! How is that possible. Anyways I got a new one now.

But the other thing happened today that made my 700 pro dfc crash severly. By my mistake I forgot to turn of the 700. Then I selected a different model in the aurora 9x. At that time the 700 spun up fast, tipped over and slammed the tarmac pretty bad, non stop. Rotor head kept spinning until I dare to approach it and turned it of. This was an extreme dangerous situation!
What I don't understand is that how is this possible? The 700 has a maxima 9 and the other model an optima 7. I didn't even turn the optima on yet and the 700 went like crazy. This should 'r be possible.

This has been a really expensive tx so far! First crash cost me about 400 usd, and this one, few weeks later, about 350 usd!!!

I live in the Netherlands and I bought the tx/rx in the UK. Shouldn'tHitec compensate me in any way? Especially for that first crash and also I believe that what happened today shouldn't be possible!!,


Sent from my iPad using Tapatalk
pizmo is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-11-2014, 03:12 PM   #8 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2009
Location: Haarlem
Default Aurora 9x plus maxima 9 problem?

Quote:
Originally Posted by A.T. View Post
"Slow movements ok, but when going fast on the stick the servo sometimes didnt even move!!!"
What servos, any non digital? Read Maxima in lieu of Optima in links below.
. Optima Transceiver (RX) - Servo Move Slower Than Usual - then Rebind.
...(Switched between Normal <> Scan mode with power off before process completed).
Am also concerned the BEC is failing under load.
. Optima Transceiver (RX) - Servos Stepping - Battery pack (power supply) failing under load.

Alan T.
Alan's Hobby, Model & RC FAQ Web Links




The servo's that I use are ds615 on the swash and a bls 251 on the tail.


Sent from my iPad using Tapatalk
pizmo is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-01-2014, 06:45 PM   #9 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2009
Location: Haarlem
Default

Send the second aurora 9x back also! Software bug in the pitch curve menu!! I've had it with hitec. Bought a futaba 14sg.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk
pizmo is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-01-2014, 06:59 PM   #10 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,004
 

Join Date: Mar 2008
Location: Tucson AZ
Default Re: Aurora 9x plus maxima 9 problem?

Quote:
Originally Posted by pizmo View Post
Send the second aurora 9x back also! Software bug in the pitch curve menu!! I've had it with hitec. Bought a futaba 14sg.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk
What bug you talking about in the pitch curve menu

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk
__________________
Team Hitec Servos: Hitec Brushless Radio Hitec A9X
Bubba Gump is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-01-2014, 08:46 PM   #11 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2009
Location: Haarlem
Default

Well. It was just messud up. Scrolling thru the different flight modes my normal pitch settings showed weird numbers, not what I selected. And als the word 'normal' was erased and a vertical line was shown. I had two mayor crashed with my 700 for what I am now confinced of was caused by the 9x.
The other 9x I had showed stuff like this in the main menu screem sometimes: @@@@@@##@#_@###&&& or someting like that.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk
pizmo is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-01-2014, 08:48 PM   #12 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,004
 

Join Date: Mar 2008
Location: Tucson AZ
Default

Hmm that's weird really strange. Where are you located if in the states hitec USA is we're I would contact if in Europe contact hitec Germany/ multiplex Germany

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk
__________________
Team Hitec Servos: Hitec Brushless Radio Hitec A9X
Bubba Gump is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-01-2014, 08:49 PM   #13 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2009
Location: Haarlem
Default

My lhs is trying to let hitec compensate me a bit. It's already cost me for about 1000$ So I won't be using hitec anymore. Too bad, beause i did like it!!

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk
pizmo is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-01-2014, 08:50 PM   #14 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2009
Location: Haarlem
Default

Sorry for the typing errors.. little telephone..

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk
pizmo is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-01-2014, 08:55 PM   #15 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,004
 

Join Date: Mar 2008
Location: Tucson AZ
Default

Again what was your setup and also what happen in the crash you blame radio but could be something else

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk
__________________
Team Hitec Servos: Hitec Brushless Radio Hitec A9X
Bubba Gump is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-02-2014, 04:02 PM   #16 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jul 2008
Location: Auckland NZ
Default

Quote:
Originally Posted by pizmo View Post
Well. It was just messud up. Scrolling thru the different flight modes my normal pitch settings showed weird numbers, not what I selected. And als the word 'normal' was erased and a vertical line was shown. I had two mayor crashed with my 700 for what I am now confinced of was caused by the 9x.
The other 9x I had showed stuff like this in the main menu screem sometimes: @@@@@@##@#_@###&&& or someting like that.
Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk
One error yes, two to one user is highly unlikely given percentage of units in use.
Suggest error is in the programming, please read the information regarding EPA and
"Unexplained problems with Computerised Transmitters ?" under

. EPA, ATV, Dual & Triple Rates, Expo Differences & Caution includes ESC / BEC Set Up.

Alan T.
Alan's Hobby, Model & RC FAQ Web Links
A.T. is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-04-2014, 03:40 AM   #17 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2009
Location: Haarlem
Default

Thanks Alen. But after a mainboard failure of my aurora 9 I got the 9x and it crashed my 700, costing me about 500$ in repairs. Returned that 9x and got a new one from the lhs and that one alse costed me around 500$ in repairs. So I've also send that one back. I'll attach some pics to show what the last one did.. Unfortunately I lost thrust in Hitec. Can't afford another crash, too dangerous. Luckily nobody got hurt!


Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk
pizmo is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-04-2014, 03:42 AM   #18 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2009
Location: Haarlem
Default Re: Aurora 9x plus maxima 9 problem?





Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk
pizmo is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-31-2015, 08:11 AM   #19 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 4,707
 

Join Date: Mar 2011
Location: Pennsylvania
Default

Quote:
Originally Posted by pizmo View Post
Well. It was just messud up. Scrolling thru the different flight modes my normal pitch settings showed weird numbers, not what I selected. And als the word 'normal' was erased and a vertical line was shown. I had two mayor crashed with my 700 for what I am now confinced of was caused by the 9x.
The other 9x I had showed stuff like this in the main menu screem sometimes: @@@@@@##@#_@###&&& or someting like that.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk
I've seen the junk on my main screen from time to time. It doesn't appear to be affecting the response of my radio I just chalked it up to a display glitch. Seems to happen when I'm jumping around a lot in model memory with out powering down the radio. My 9 did odd things with the screen from time to time but I never noticed it affected flight.
Does anyone know if this is not normal behavior? I would hate to lose a heli to a radio glitch.
__________________
__________
Goblin 380, 500, 570, Mikado 690SX, 480Xx(Stretched 500) , Protos Mini, Max V2 , Oxy 3, Vbar Control/Neo Vlink (Citizen 758)YouTubeProgress:http://tinyurl.com/oliver1071
oliver1071 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-31-2015, 01:44 PM   #20 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2009
Location: Haarlem
Default

I ended up in returning the Hitec and got a futaba 14sg. No single problem here anymore!
pizmo is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © VerticalScope Inc. All rights reserved.
 

SEO by vBSEO 3.6.1