Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > Multi Rotor Support > DJI Multirotor Support > Phantom Multirotor Support


Phantom Multirotor Support Phantom Multirotor Support


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-19-2014, 03:01 PM   #41 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jul 2014
Default Phantom vision +

Got the same problem with my phantom, i`m using Samsung S4 .
Preview quality
640x480/30fps no way
640x480/15fps open field ok . around buildings and tree`s then it flickers and get stucks
320x240/15fps all OK
Snopsi is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-19-2014, 04:54 PM   #42 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jul 2014
Default Loss of camera picture

HI all. yust wonted to post my Experience
Got the phantom 2 vision +
phone samsung S4.

On preview quality

640x480/30fps picture yust get stuck
640x480/15fps open fild it freezes time to time . Around building and tree`s the picture freezes alot.
320x240/30fps all ok
320/240/15fps all ok .
Snopsi is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-19-2014, 07:05 PM   #43 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jun 2014
Default

Every thing except video, just a rotating wait icon

Mine worked fine when received from UAV products, just not a few weeks later


I can rotate the camera, read all parameters, take Picts and vids.


Help!
Davekrek is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-19-2014, 09:56 PM   #44 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 7,361
 
My HF Map location
Join Date: Apr 2004
Default

What kind of phone or iPad?
__________________
Chris D. Bergen
Bergen R/C Helicopters
cbergen is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-22-2014, 08:10 AM   #45 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jun 2014
Default

Quote:
Originally Posted by cbergen View Post
What kind of phone or iPad?
Tested
iphone 5, 5s
iPad mini, iPad with retina display

Reset the iphone 5 and the iPad to stock, still no video !

Dave
Davekrek is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-22-2014, 02:54 PM   #46 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 7,361
 
My HF Map location
Join Date: Apr 2004
Default

Only thing I can suggest is to again check the connectors from the camera out....
__________________
Chris D. Bergen
Bergen R/C Helicopters
cbergen is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-23-2014, 03:52 AM   #47 (permalink)
 

Join Date: Aug 2013
Default

guys i have the same problem...using a note 3 and a mini ipad latest edition...the apple holds a better image, the note 3 is pretty much usless....
PropWashThreeD is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-29-2014, 01:28 PM   #48 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jul 2014
Default

Same problem here. I get all the telemetry but no FPV. I've sent my off to DJI for repairs. (probably not the best idea given how well their tech support is loved on forums) but i need the FPV to work and it's the only way I know of to fix it...

-Kerberus
Kerberus is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-30-2014, 08:04 AM   #49 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 7,361
 
My HF Map location
Join Date: Apr 2004
Default

DJI has released a new update that MAY address your video problem.

You need to download the new Asst program, then update your aircraft.
__________________
Chris D. Bergen
Bergen R/C Helicopters
cbergen is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-30-2014, 09:10 AM   #50 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,112
 

Join Date: Feb 2009
Default

Sent mine in. Still waiting for answers.
__________________
-you can't FIX stupid-


AMA# 935732
Altec is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-31-2014, 05:39 PM   #51 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jun 2014
Default

Just tried the new software... no difference...

DJI are you out there ????

Please help !!!!

PS. Thanks Chris for trying to help
Davekrek is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-01-2014, 02:21 AM   #52 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,277
 
My HF Map location
Join Date: Nov 2009
Default

Quote:
Originally Posted by Davekrek View Post
Just tried the new software... no difference...

DJI are you out there ????

Please help !!!!

PS. Thanks Chris for trying to help
We are here. I use mine with an iPad mini with the A7 processor, i.e., the retina display. The App loaded from iTunes and after the upgrade I was able to display at 640x480. I also have a S4 and it works as well. The only issue for me has been thermal shut downs because of temps above 100. I do loose video before total shutdown.

I talked to a user today that had a similar problem. We went through the entire diagnostics and could not get a display. He could take pictures and start/stop video but no picture. I recommended that he contact the dealer for a replacement. I would do the same to you.
__________________
AMA #844172 DJI S1000 Lightbridge Zen for 5D, S900 LB Zen for BMPCC, DJI Phantom 2 Vision +, P2Z2 with Data Link, P2Z3 with LB DJI Forum Support
Tahoe Ed is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-01-2014, 02:39 AM   #53 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Aug 2014
Default

Hey,

I have exactly the same problem.
This guy shows in the video, exactly the same:
DJI Phantom Vision Plus Problem (4 min 36 sec)


I'm pretty sure it's a software problem.
My P2V+ was working very reliable before all the recent upgrades and ground control.

(IOS7, latest app, v3.06 firmware)
ktamas77 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-06-2014, 07:53 AM   #54 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jan 2013
Default

My brand new 1 week old Vision + just started doing this yesterday afternoon. Same symptoms that quite a few are experiencing. I got it right as 3.06 update came out and I went ahead and did mine during initial setup and calibration. I also have the newest version of the Vision app. I was finally able to get it to work again last night, but at this point who knows how long that will last. I'm going to contact the vendor to see about swapping it out. Guess we'll see how that goes.
__________________
Webbinator

Blade 350QX V2 / 180QX / NanoQX / 120SR / MCPX V2 / DX6i
Webbinator is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-06-2014, 09:12 AM   #55 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 7,361
 
My HF Map location
Join Date: Apr 2004
Default

What preview video size settings do you have in your phone?
__________________
Chris D. Bergen
Bergen R/C Helicopters
cbergen is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-06-2014, 10:50 AM   #56 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jan 2013
Default

I'm pretty sure it was on 640 x 480 30fps. I'm going to try 640 x 480 15fps this afternoon to see what that does. Or should I just use one of the 320 settings? Thanks.
__________________
Webbinator

Blade 350QX V2 / 180QX / NanoQX / 120SR / MCPX V2 / DX6i
Webbinator is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-06-2014, 01:21 PM   #57 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 7,361
 
My HF Map location
Join Date: Apr 2004
Default

Try the lowest resolution and see if it pops up. Then go to a higher res and see if you lose it.
__________________
Chris D. Bergen
Bergen R/C Helicopters
cbergen is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-06-2014, 06:35 PM   #58 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jan 2013
Default

Just took the Phantom out for another flight. I set the resolution down to the lowest setting and it worked normally. I never lost the signal or had the display go dark. I'm going to bump it up another notch tomorrow evening to see what it does.
__________________
Webbinator

Blade 350QX V2 / 180QX / NanoQX / 120SR / MCPX V2 / DX6i
Webbinator is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-20-2014, 01:42 PM   #59 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jun 2014
Default

Quote:
Originally Posted by Davekrek View Post
Tested
iphone 5, 5s
iPad mini, iPad with retina display

Reset the iphone 5 and the iPad to stock, still no video !

Dave
Tried a Android tablet this weekend with the same problem....

Must be hardware
Davekrek is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-24-2014, 08:12 AM   #60 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Aug 2014
Default

Mine just started doing this, own it now for 3 weeks, worked fine in the beginning and firmware and app was never changed since initial setup, all are on current version.

I tried on both, my Sony Xperia phone and also my Xperia tablet, I get a picture for 5 seconds and gone, no matter what resolution or frame rate I use.

If I reboot the app when the Phantom is on, the picture does not come back. If I turn the Phantom off and back on the picture is back for a couple seconds. I think it's a hardware problem on the Phantom, but I'm not sure why it showed up all of a sudden.
Klausflorida is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.

SEO by vBSEO 3.6.1