Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Airtronics Radios


Airtronics Radios Airtronics Radios Support


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-19-2014, 03:48 PM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jan 2010
Default Trainer port working? SD-10G

Is there a way for me to check if the trainer port on the back of my SD-10G is working? I have tried to setup the SD-10G with Phoenix flight sim but I can not calibrate the radio. I know the sim "sees" the radio because when I quite the sim it reminds me to turn off the radio. However when trying to setup the radio in the sim the calibration bars do not move when I move the sticks. I have all the right settings in the radio and purchased the adapter cord for the dongle from Hobby People so that should be right.
P.S. The sim works just fine with my RDS8000.

Sent from my HTC One V using Tapatalk
__________________
Trex 450 SP V2, Trex 600 ESP
AMA 943862
This is what happens when I fly!
chargh is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-22-2014, 01:00 PM   #2 (permalink)
Registered Users
 
My HF Map location
Join Date: Aug 2006
Default

Make sure your modulation is set to PPM8. It's in the SYSTEM > MODULATION menu.

If that doesn't do the trick, verify that your adapter cable is wired correctly. (Use a multimeter in the continuity test mode.)



If it still isn't working, you could try starting over from scratch:

Setting up an Airtronics SD-10G with the Phoenix Flight Sim (10 min 6 sec)


-Farrell
Farrell is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-22-2014, 05:18 PM   #3 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2010
Default

Farrell thanks again. I have used a multimeter and it does show continuity on the correct terminals in the diagram that you show. I have not started over from scratch yet, not sure if deleting the files talked about on the you tube video would take me all the way back to my original version (2.5 I think). Just don't have the time to mess with it right now. Was wondering if I could use my multimeter to check voltage or signal at the training port on the radio.
I just sent an email to the service dept at Airtronics to see what they say.
P.S. modulation is set correctly.
Thanks again for your help!

Sent from my HTC One V using Tapatalk
__________________
Trex 450 SP V2, Trex 600 ESP
AMA 943862
This is what happens when I fly!
chargh is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-24-2014, 02:44 PM   #4 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Apr 2004
Default

A multimeter won't check signal at the trainer port. You will need a scope.
TMoore is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-24-2014, 06:41 PM   #5 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2010
Default

Thanks Terry!
Farrell also confirmed this in an email. I am out of town for work until Monday. When I get back home I will redo my sim to ser if I can get it working.

Sent from my HTC One V using Tapatalk
__________________
Trex 450 SP V2, Trex 600 ESP
AMA 943862
This is what happens when I fly!
chargh is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-26-2014, 06:28 PM   #6 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2010
Default Re: Trainer port working? SD-10G

Quote:
Originally Posted by TMoore View Post
A multimeter won't check signal at the trainer port. You will need a scope.
I talked to my cousin who is an electronic tech, he does have a scope and said that he would help me test. I used a multimeter and checked continuity from the main board through the trainer port on the radio and it all checked out. I am starting to believe that it is the Phoenix sim that is at fault. I'll keep everyone up to date as to my findings. It's just weird that the sim works great with my RDS8000 using the same dongle (different adapter) but will not work with the SD-10G.

Sent from my HTC One V using Tapatalk
__________________
Trex 450 SP V2, Trex 600 ESP
AMA 943862
This is what happens when I fly!
chargh is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.

SEO by vBSEO 3.6.1