Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > Multi Rotor Support > DJI Multirotor Support > Spreading Wings Multirotor Support


Spreading Wings Multirotor Support Spreading Wings Multirotor Support


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-12-2014, 03:16 AM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Oct 2014
Default S1000 - A2 - Lightbridge HELP PLEEEEASE

Hi,

So I am building my S1000, it's all together but I am now stuck.

It's like the A2 isn't recognizing the Lightbridge as a receiver.

Video link to the LB ground unit and screen are working fine, mapped the channels in the LB assistant and they work (if the LB ground unit is plugged into the PC) unplug it and they don't work. Video still transmits when unplugged from PC.

Control light on LB air unit is solid green. Red light on A2.

Have changed receiver type to D-Bus but don't get any movement in the A2 assistant when trying to map channels.

Triple checked all my wiring and it all looks good.

Have a big job I am supposed to be starting in 4 days time so any help is GREATLY appreciated. Hell, I'll even pay someone to troubleshoot with me!
Captain Salty is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-12-2014, 08:33 AM   #2 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jun 2006
Default

I'm sure you did, but did you connect the LB Air system with the X2 port in the A2?
Lubebosch is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-12-2014, 05:40 PM   #3 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2014
Default

Quote:
Originally Posted by Lubebosch View Post
I'm sure you did, but did you connect the LB Air system with the X2 port in the A2?
Yep its connected. Although the symptoms are as if it's not.
Captain Salty is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-12-2014, 06:42 PM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 784
 

Join Date: Nov 2008
Default S1000 - A2 - Lightbridge HELP PLEEEEASE

Make sure the transmitter is turned off...
I make that mistake every now and then....

Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Gaui X7, X5, NX4, X42, X3
Gaui USA, Empire Hobby, JR Americas, Cyclone Blades, MKS Servos USA, OptiPower Batteries,YS Engines,
PowerMaster Fuels
Pinion is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-12-2014, 09:50 PM   #5 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2014
Default

Quote:
Originally Posted by Pinion View Post
Make sure the transmitter is turned off...
I make that mistake every now and then....

Sent from my iPhone using Tapatalk
You mean turn the RF off when powering up the Futaba yeah? Yup, I do that.

Here is how I am wired:


A2
M1 M8 > Motors
CAN1 > IMU, Gimbal, GPS
CAN2 > PMU, LED
F1 > Landing Gear
X2 > Lightbridge DBUS (Air System)
X1 > PMU

Lightbridge
Gimbal Port > Gimbal GCU G7 (7pin cable)
DBUS > X2

GCU
6 Pin > Gimbal
7 Pin > Gimbal
G7 > Lightbridge Gimbal Port (Air Unit)

Lightbridge Ground unit
USB > Galaxy S 10.5
Control In > Futaba 14SG via Red Solo Trainer Cord
Captain Salty is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-12-2014, 11:26 PM   #6 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Oct 2014
Default

Figured it out!

Had to set the futaba system to multi, unplug the lightbridge from X2, link the futaba straight to the A2, go into A2 assistant choose DR16 (powercycle) then setup the flight mode switch (GPS/ATTI/MANUAL), leave the stick in ATTI (or it would go into failsafe mode) plug back in the lightbridge to X2, change the rc system back to FASST14, go back into the lightbridge assistant, change the receiver type back to DBUS (powercycle) and hey presto she is spinning props!
Captain Salty is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-14-2014, 08:21 PM   #7 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Oct 2014
Default Lightbridge X1

Hello, I have the lightbridge, futaba 14SG radio, Naza and tarot gimbal. I have everything working except for the tarot gimbal tilt on X1. When I pull up the naza assisstant software, I can see the X1 move back and forth as i move the dial, but when I unplug, the tarot does not tilt.

I thought the gimbal might have gone bad..all of a sudden... so I connected the signal wire for tilt (the same wire that was plugged into X1 on naza) and tried my spektrum radio and it worked fine??? I really dont know what else to do??
Calebt is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-18-2015, 12:37 PM   #8 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Feb 2015
Default

i am trying to get a duel futaba 14sgh setup on an s1000+ a2, z15 gh4 and lightbridge and for the life of me can not get lightbridge to map the copter channels, got the gimbal channels mapped and working.. anyone PLEASE help.... will be your best friend!! thanks


you can either PM me or email me cause i check that much more.. [email protected]
Mike percelli is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.

SEO by vBSEO 3.6.1