Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > Multi Rotor Support > Open Source Flight Controllers (CC3D, Ardupilot, etc.)


Open Source Flight Controllers (CC3D, Ardupilot, etc.) Open Source Flight Controllers (CC3D, Ardupilot, etc.)


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-09-2015, 06:33 AM   #1 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 858
 
My HF Map location
Join Date: Dec 2011
Default How to connect a Orange R615x to Naze 32

Hi guys, so here is my problem. I have been running Spectrum 6110e Rx on one of my quads. I now want to change it to a Orange r615X, so that i can later on just use cppm one cable. For now it is still wired as normal. I bind it to the Tx, but get no arming or movement from the receiver tab in Baseflight. Tried it with 4 Orange Rx's. Is there something i need to set in Baseflight to get it connected. If i put back the Spectrum Rx, everything works again. On this quad i am using a DX6i, but will later put it over to my DX 9. Thanks in advance.
Clinton1 is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-09-2015, 08:00 AM   #2 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jan 2014
Default

Is there a checkbox in the setup shop for that move in baseflight? I know there it's one in multiwii. I just tried it on mine and my sub trims were off on all the channels, and didn't seem to center up especially on yaw. One click either way on sub trim would be 4-5 numbers.
dparadowski is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-11-2015, 12:05 AM   #3 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 858
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Dec 2011
Default

Hi, i dont think so, hence i am asking the question. I looked everywhere but cant seem to find the answer.

Sent from my GT-I9500
Clinton1 is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-11-2015, 09:15 AM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 729
 

Join Date: Mar 2014
Default

When Im running my 615x I run the CPPM wire from the data/bind port to the 123 Naze Ports. Then under the setup tab on Cleanflight/Baseflight I click the PPM input box. From there its to the receiver tab to ensure that everything is working correctly and on goes the tuning.

Im not sure why you would wire up a 615x with all the wires like a spektrum as it is seriously easy just to wire it with CPPM. Plus less wires involved and tuning is cake.
Cpl Woody is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-11-2015, 10:17 AM   #5 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 858
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Dec 2011
Default

Quote:
Originally Posted by Cpl Woody View Post
When Im running my 615x I run the CPPM wire from the data/bind port to the 123 Naze Ports. Then under the setup tab on Cleanflight/Baseflight I click the PPM input box. From there its to the receiver tab to ensure that everything is working correctly and on goes the tuning.

Im not sure why you would wire up a 615x with all the wires like a spektrum as it is seriously easy just to wire it with CPPM. Plus less wires involved and tuning is cake.
Thank you for the reply - still no go, i plug in the cppm wire as described, then power up, Rx flashes for binding. I then bind my Tx and power down. When i power up, it goes into bind mode again, any reason why ?
Clinton1 is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-11-2015, 10:36 AM   #6 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 729
 

Join Date: Mar 2014
Default

Quote:
Originally Posted by Clinton1 View Post
Thank you for the reply - still no go, i plug in the cppm wire as described, then power up, Rx flashes for binding. I then bind my Tx and power down. When i power up, it goes into bind mode again, any reason why ?
If its going back into bind mode it would be because the signal and ground pins are connected. So somewhere in your system you must have a short
Cpl Woody is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-11-2015, 11:26 AM   #7 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 858
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Dec 2011
Default

Quote:
Originally Posted by Cpl Woody View Post
If its going back into bind mode it would be because the signal and ground pins are connected. So somewhere in your system you must have a short
Thanks Cpl Woody, i am a idiot. I thought the pin layout was the same as Spectrum, so my signal and negative was the wrong way around. I turned everything, and you know what, it works brilliantly. Thanks for steering me in the right direction.
Clinton1 is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-11-2015, 12:04 PM   #8 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 729
 

Join Date: Mar 2014
Default

Quote:
Originally Posted by Clinton1 View Post
Thanks Cpl Woody, i am a idiot. I thought the pin layout was the same as Spectrum, so my signal and negative was the wrong way around. I turned everything, and you know what, it works brilliantly. Thanks for steering me in the right direction.
You got it. That is usually what always happens to me. Some little plug or setting.
Cpl Woody is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-26-2015, 12:02 AM   #9 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 998
 

Join Date: Sep 2014
Default

Old thread but newbie with a question.

What type of model are you setting up in your transmitter for these quads?

I keep getting jumbled channel output orders on my dx9 using the 615x Rx and acro naze 32.
__________________
Goblin 380 / 500 / 700C / 700KSE / ZMR250/ QAV180/ VAS Banshee/ VAS Wraith Micro/ MSH Brain FBLs/ HW ESCs/ XNOVA Motors/ Jeti DS-14
UCPharmD is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-26-2015, 02:33 AM   #10 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 858
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: Dec 2011
Default

Quote:
Originally Posted by UCPharmD View Post
Old thread but newbie with a question.

What type of model are you setting up in your transmitter for these quads?

I keep getting jumbled channel output orders on my dx9 using the 615x Rx and acro naze 32.
I just used the airplane model in the dx9, i have since moved over to the Taranis.
Clinton1 is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-26-2015, 09:22 AM   #11 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 998
 

Join Date: Sep 2014
Default

Tried it this morning. Still no luck. Any links to how to change/reassign the channels so that they match up?

I have already switched the reciever setting to spektrum/jr. Not sure what else I need to do. I'm clicked the ppm box in the configure tab too.

Any ideas?
__________________
Goblin 380 / 500 / 700C / 700KSE / ZMR250/ QAV180/ VAS Banshee/ VAS Wraith Micro/ MSH Brain FBLs/ HW ESCs/ XNOVA Motors/ Jeti DS-14
UCPharmD is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-26-2015, 09:36 AM   #12 (permalink)
HF MR Support
 
Posts: 3,668
 

Join Date: Aug 2008
Default Settings

Quote:
Originally Posted by UCPharmD View Post
Tried it this morning. Still no luck. Any links to how to change/reassign the channels so that they match up?

I have already switched the reciever setting to spektrum/jr. Not sure what else I need to do. I'm clicked the ppm box in the configure tab too.

Any ideas?
Are you using PWM or CPPM?
__________________
Gaui 550(Need GOT ONE!) / KK2.1.5 steveis pro/ZMR250 / Alien 450 camera ship / HJ 450 all W/KK2.1.5 Steveis pro Estes Nano/ Hubsan X4 / Syma X1
AMA 953414 CONTRIBUTOR, TEAM LAVAQUAD
PTcaflyer is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-26-2015, 09:43 AM   #13 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 998
 

Join Date: Sep 2014
Default

Cppm
__________________
Goblin 380 / 500 / 700C / 700KSE / ZMR250/ QAV180/ VAS Banshee/ VAS Wraith Micro/ MSH Brain FBLs/ HW ESCs/ XNOVA Motors/ Jeti DS-14
UCPharmD is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-26-2015, 09:54 AM   #14 (permalink)
HF MR Support
 
Posts: 3,668
 

Join Date: Aug 2008
Default CPPM

Did you see this?
OrangeRx R615X CPPM (3 min 41 sec)

There are other videos showing the NAZE as well
__________________
Gaui 550(Need GOT ONE!) / KK2.1.5 steveis pro/ZMR250 / Alien 450 camera ship / HJ 450 all W/KK2.1.5 Steveis pro Estes Nano/ Hubsan X4 / Syma X1
AMA 953414 CONTRIBUTOR, TEAM LAVAQUAD
PTcaflyer is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-26-2015, 10:06 AM   #15 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 998
 

Join Date: Sep 2014
Default

That video is exactly what I need. Just need it for the naze board.
__________________
Goblin 380 / 500 / 700C / 700KSE / ZMR250/ QAV180/ VAS Banshee/ VAS Wraith Micro/ MSH Brain FBLs/ HW ESCs/ XNOVA Motors/ Jeti DS-14
UCPharmD is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-26-2015, 10:13 AM   #16 (permalink)
HF MR Support
 
Posts: 3,668
 

Join Date: Aug 2008
Default

Here it is...
(2/8) Naze32 Flight Controller - Extra setup steps and configuration (18 min 36 sec)

Enjoy!
__________________
Gaui 550(Need GOT ONE!) / KK2.1.5 steveis pro/ZMR250 / Alien 450 camera ship / HJ 450 all W/KK2.1.5 Steveis pro Estes Nano/ Hubsan X4 / Syma X1
AMA 953414 CONTRIBUTOR, TEAM LAVAQUAD
PTcaflyer is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-26-2015, 10:40 AM   #17 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 998
 

Join Date: Sep 2014
Default

Perfect!

Thanks a ton! I love this forum.
__________________
Goblin 380 / 500 / 700C / 700KSE / ZMR250/ QAV180/ VAS Banshee/ VAS Wraith Micro/ MSH Brain FBLs/ HW ESCs/ XNOVA Motors/ Jeti DS-14
UCPharmD is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-26-2015, 10:53 AM   #18 (permalink)
HF MR Support
 
Posts: 3,668
 

Join Date: Aug 2008
Default

You're Welcome!
"Keep 'em Flying"
__________________
Gaui 550(Need GOT ONE!) / KK2.1.5 steveis pro/ZMR250 / Alien 450 camera ship / HJ 450 all W/KK2.1.5 Steveis pro Estes Nano/ Hubsan X4 / Syma X1
AMA 953414 CONTRIBUTOR, TEAM LAVAQUAD
PTcaflyer is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-27-2015, 12:09 AM   #19 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 998
 

Join Date: Sep 2014
Default

Well, I test flew it today. Just a hover and it worked. Problem is now that I had to power the orange rx with a receiver pack. Is this normal?

Is this not getting power from the Naze board at all?
__________________
Goblin 380 / 500 / 700C / 700KSE / ZMR250/ QAV180/ VAS Banshee/ VAS Wraith Micro/ MSH Brain FBLs/ HW ESCs/ XNOVA Motors/ Jeti DS-14
UCPharmD is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-27-2015, 12:34 AM   #20 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 998
 

Join Date: Sep 2014
Default

Nevermind, im retarded. After plugging in the bec to the receiver , it works fine.
__________________
Goblin 380 / 500 / 700C / 700KSE / ZMR250/ QAV180/ VAS Banshee/ VAS Wraith Micro/ MSH Brain FBLs/ HW ESCs/ XNOVA Motors/ Jeti DS-14
UCPharmD is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.

SEO by vBSEO 3.6.1