Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Spirit FBL system


Spirit FBL system Spirit FBL System Discussion


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-18-2015, 11:03 PM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Feb 2015
Default Is there any advantage to setting the Throttle min/max values to a wider range?

I've got my TX throttle channel endpoints set so Spirit sees 0 and 100 at min/max from my TX. I also calibrated my HobbyWing ESC to running the throttle cable from Spirit. When I did this, everything worked the first time with the default -100/+100 min/max throttle values in Spirit.

Is there any advantage to changing throttle min/max in the Spirit setup and recalibrating the ESC? Would a wider range improve resolution? Any other possible improvement?
kirby_ is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-18-2015, 11:31 PM   #2 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jul 2013
Location: Middle East
Default

Hi, perhaps try to search and post this on their official forum :

http://spirit-system.com/phpBB3/viewforum.php?f=20

Nothing wrong with here !! People, response and all is good, but the Spirit team typically respond on their forum very quickly.
Dawiev is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-19-2015, 06:34 AM   #3 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Apr 2009
Default

I don't think so. My understanding is that increasing those values are only necessary if the ESC requires it. I just went through having to increase the values for my castle to see max throttle. if you have max min calibrated to esc you should be good to go.
__________________
Oxy 2, X3, Protos 380, G420, Logo 480, Trex 500X, Logo 550 SX
Krea is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-19-2015, 12:53 PM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 2,942
 

Join Date: Apr 2012
Default

I had to increase mine to 150 also, so I could set endpoints on my Castle 160hv.
Bonkievan is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

SEO by vBSEO 3.6.1