B400 Motor Help - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Blade Helicopters (eFlite) > Blade 400


Blade 400 Blade Helicopters (eFlite) 400 Helicopters


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-15-2008, 09:33 AM   #1 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 5,418
 

Join Date: Apr 2008
Location: Central Ca
Question B400 Motor Help

Hey guys,,got a problem,,,i put those new black plastic blades on my bird and adjusted to 0 pitch at center then when i was flying it seemed really loud i couldnt tell if the noise was coming from the new blades or my engine,,but then i noticed the bird only stayed in the air for about a minute before the battery was dead,,not sure if my engine is blown or what..
whoanelly is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-15-2008, 09:37 AM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,184
 

Join Date: Oct 2007
Location: Concord, CA
Default

Quote:
Originally Posted by whoanelly View Post
Hey guys,,got a problem,,,i put those new black plastic blades on my bird and adjusted to 0 pitch at center then when i was flying it seemed really loud i couldnt tell if the noise was coming from the new blades or my engine,,but then i noticed the bird only stayed in the air for about a minute before the battery was dead,,not sure if my engine is blown or what..

Have you tried other batteries? by dead you mean needs charged or wont charge now?
LockMD is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-15-2008, 09:38 AM   #3 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 5,418
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2008
Location: Central Ca
Default

ya i tried 2 charged batterys,,,it just comes to the groung like the battery is dead.
whoanelly is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-15-2008, 09:39 AM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,997
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2008
Location: Dayton, OH
Default

It's probably the blades. I got a set of E-Flite Blades and they were out of balance and, even after balancing, did run smooth at all. Check your blade tracking too.

Killing the battery in only a minute isn't right, there may be something else wrong too.
__________________
TRex700N, TRex600NP
Logo 400 VBar, Furion 450, Blade 400
Gooie 200 (2), CX2, mSR
AMA# 3066
skigolfmike is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-15-2008, 09:41 AM   #5 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 5,418
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2008
Location: Central Ca
Default

ya thats why i was wondering if my motor might be blown,but how would i tell.
whoanelly is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © VerticalScope Inc. All rights reserved.
 

SEO by vBSEO 3.6.1