Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > OpenTX Radios


OpenTX Radios OpenTX Radios Discussion and Support Forum


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-29-2017, 07:34 PM   #21 (permalink)
 

Join Date: Jan 2016
Default

Not possible. If plus to signal is .304, and + to gnd is 4.13, it follows that signal to ground must be 3.826v.
Raleighcopter is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-29-2017, 09:02 PM   #22 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 5,864
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2010
Default

Quote:
Originally Posted by Raleighcopter View Post
Not possible. If plus to signal is .304, and + to gnd is 4.13, it follows that signal to ground must be 3.826v.
After reading this, it clicked with me too. I'm really sick right now, so didnt clue in. But Signal trace was pulled off the current sens board. Missed it somehow.

But now, I seem to have no sensors discovered in the Taranis. Board and sensor LED's light, but nothing showing on discover sensors.
Going to try a reflash
__________________
Dan Pesonen
FBL, Don't think about it, DO IT.
mCX2, nCPX, mCP X, Blade 400, MSH PRTOS, T-700N
"Tri-Flow"
I put that S*** on everything!"
banditpowdercoat is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-29-2017, 09:35 PM   #23 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 5,864
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2010
Default

And now this damn board won't take a program. Keeps giving errors.
saying com access denied. No matter what port I use

Well, It seem's the PL6 charger software hogs the ports or something. Once I shut down the prog, it worked


SUCCESSS!!!!!!! Now to calibrate the amp reading. Getting 50A at 0. Messed my numbers up somewhere
__________________
Dan Pesonen
FBL, Don't think about it, DO IT.
mCX2, nCPX, mCP X, Blade 400, MSH PRTOS, T-700N
"Tri-Flow"
I put that S*** on everything!"
banditpowdercoat is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-29-2017, 11:21 PM   #24 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 5,864
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2010
Default

OK, something not adding up here.
Using a ACS712 20 amp so 100mv/A
After playing for a few hrs with numbers compared to my Fluke for true amps this is my code

// ***** 6.5 - Current sensor analog pin *****
#define PIN_CURRENTSENSOR 6
#define MVOLT_AT_ZERO_AMP 2379 // in millivolt //2.379v @ 0 amps
#define MVOLT_PER_AMP 100 // in milliVolt per Amp
#define RESISTOR_TO_GROUND_FOR_CURRENT 0 // put as comment or set to 0 if no divider is used
#define RESISTOR_TO_CURRENT_SENSOR 0 // put as comment or set to 0 if no divider is used

// ***** 6.6 - Current sensor calibration parameters *****
#define OFFSET_CURRENT_STEPS 510
#define MAMP_PER_STEP .4865

The offset and MAMP PER STEP are what 'm trying to get correct. Did the calculations as per the description.h file should be 512 and 38.68 but that gives me hundreds of amps
__________________
Dan Pesonen
FBL, Don't think about it, DO IT.
mCX2, nCPX, mCP X, Blade 400, MSH PRTOS, T-700N
"Tri-Flow"
I put that S*** on everything!"
banditpowdercoat is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-30-2017, 08:24 AM   #25 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,157
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Mar 2012
Location: Wauwatosa, WI
Default

This weekend I redownloaded the openxsensor and had the same problem. I found the beta of the new version and it works better.

http://openrcforums.com/forum/downlo...e.php?id=15309
__________________
P Max v2, G570, N556, S516, P380, XK K110, Open-TX
JWeber is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-30-2017, 10:41 AM   #26 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 5,864
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2010
Default

Thx, Thats better, if not a larger file LOL. Still about .2A off tho. Sensor reads low.
__________________
Dan Pesonen
FBL, Don't think about it, DO IT.
mCX2, nCPX, mCP X, Blade 400, MSH PRTOS, T-700N
"Tri-Flow"
I put that S*** on everything!"
banditpowdercoat is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-30-2017, 10:45 AM   #27 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,157
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Mar 2012
Location: Wauwatosa, WI
Default

.2A is pretty good. That can be pretty easily calibrated.

I still need to do a calibration flight. I just put one on my Protos 380. 20 degrees and windy is not what I would describe as ideal flying conditions. Once I figured out the smallest form factor I could cram my 758 XT 60 sensing package in, it had a pretty good fit. I'll try and remember to take pics tonight and post.

Much easier than cramming a 40A FrSky sensor into my Oxy.
__________________
P Max v2, G570, N556, S516, P380, XK K110, Open-TX
JWeber is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-30-2017, 12:15 PM   #28 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 5,864
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2010
Default

Yes, totally, JW. Thx for this writup. I had just about given up on this all together a while ago. 2 out of 4 Nano's I bought were duds off the bat and wouldn't accept a sketch. Trying to figure out the sketch meanings, and then a bad trace on my 712 board.
Just packaged mine fairly small for testing in one of my foamy planks. Will need to get even smaller footprint for the X3 and Protos 500 tho.
__________________
Dan Pesonen
FBL, Don't think about it, DO IT.
mCX2, nCPX, mCP X, Blade 400, MSH PRTOS, T-700N
"Tri-Flow"
I put that S*** on everything!"
banditpowdercoat is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-30-2017, 01:03 PM   #29 (permalink)
 

Join Date: Jan 2016
Default

here's my 5 amp sensor with an acs712. pretty small. you could use a 30 amp acs712 with some other plugs or hardwired for about the same size.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20160626_194251.jpg
Views:	153
Size:	108.0 KB
ID:	691795  
Raleighcopter is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-30-2017, 02:37 PM   #30 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 5,864
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2010
Default

Just tried to check logs after a flight, and it came up with error. Curr and Mah do not log. There selected to log, but seem to corrupt the data?
__________________
Dan Pesonen
FBL, Don't think about it, DO IT.
mCX2, nCPX, mCP X, Blade 400, MSH PRTOS, T-700N
"Tri-Flow"
I put that S*** on everything!"
banditpowdercoat is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-30-2017, 09:49 PM   #31 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,157
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Mar 2012
Location: Wauwatosa, WI
Default



Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0269.jpg
Views:	481
Size:	115.8 KB
ID:	691856   Click image for larger version

Name:	IMG_0270.jpg
Views:	410
Size:	71.6 KB
ID:	691857  
__________________
P Max v2, G570, N556, S516, P380, XK K110, Open-TX
JWeber is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-31-2017, 09:46 AM   #32 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 5,864
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2010
Default

What's your white wire JW? RPM or?
__________________
Dan Pesonen
FBL, Don't think about it, DO IT.
mCX2, nCPX, mCP X, Blade 400, MSH PRTOS, T-700N
"Tri-Flow"
I put that S*** on everything!"
banditpowdercoat is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-31-2017, 09:58 AM   #33 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,157
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Mar 2012
Location: Wauwatosa, WI
Default

The white wire is for RPM. I split the RPM output of the ESC to the FBL and the Arduino.

The yellow wire is the ESC telemetry output to the Brain. It's a bit uglier than it started out when I just had the power bus, but a whole lot more functional now.
__________________
P Max v2, G570, N556, S516, P380, XK K110, Open-TX
JWeber is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-31-2017, 10:11 AM   #34 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 5,864
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2010
Default

Sweet. My ESC's don't have a RPM out. But that's my next phase once I get the logs figured out in TX.

Do your logs work in OpenTX Companion?
__________________
Dan Pesonen
FBL, Don't think about it, DO IT.
mCX2, nCPX, mCP X, Blade 400, MSH PRTOS, T-700N
"Tri-Flow"
I put that S*** on everything!"
banditpowdercoat is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-31-2017, 10:12 AM   #35 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,157
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Mar 2012
Location: Wauwatosa, WI
Default

I'll check tonight. I was only looking at the on screen and making sure that my alerts worked.
__________________
P Max v2, G570, N556, S516, P380, XK K110, Open-TX
JWeber is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-31-2017, 10:55 AM   #36 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 5,864
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2010
Default

Figured out the logs!

It was because I had 2 different sensor setups yesterday in same daily log I guess.
Bench run today and everything logs great! Good to note tho. If you change something with sensor's, delete the existing daily log or it won't work
__________________
Dan Pesonen
FBL, Don't think about it, DO IT.
mCX2, nCPX, mCP X, Blade 400, MSH PRTOS, T-700N
"Tri-Flow"
I put that S*** on everything!"
banditpowdercoat is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.

SEO by vBSEO 3.6.1