Aurora is smoking - HeliFreak
Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Hitec Radios


Hitec Radios Hitec Radios Support


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-10-2017, 07:14 AM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Nov 2005
Location: Switzerland
Default Aurora is smoking

Hi
I made a frsky tx module for the aurora. It was working fine for a few days. Today I wanted to mod the antenna of the frsky module. As I turned on my aurora it began to smoke. I opened it and found a burned part. I guess its a voltage regulator for the transition module.
Does anyone have more info what kind of part that is?
Mabe I try to fix it.
A picture of the board without the burned part would help to.
In this post on another forum is a picture my aurora board.
https://www.rcgroups.com/forums/show...0&postcount=12

TIA
Patrick
paede is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-11-2017, 03:09 AM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 364
 
My HF Map location
Join Date: Apr 2011
Location: Espoo, Finland
Default

Here you go. but It's hard to tell what exactly U12 is.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_2104.jpg
Views:	20
Size:	141.2 KB
ID:	722287  
__________________
-roger
LOGO 550SX, Compass Atom 500 FBL, BLADE NANO cpx
stark is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-11-2017, 05:47 AM   #3 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Nov 2005
Location: Switzerland
Default

Thank you for the picture
The burned part must be the power for the transmitter module.
I powered the module separately and it worked. Signal is working!
How much voltage is the power of the transmitter module? (second and third pin to the left)
Could someone please mesure the voltage?
greets
Patrick
paede is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-11-2017, 10:45 AM   #4 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Nov 2005
Location: Switzerland
Default

https://www.rcgroups.com/forums/show...eed-help/page2
I found someone else with the same problem ...
Thanks for your help!
paede is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © VerticalScope Inc. All rights reserved.
 

SEO by vBSEO 3.6.1