Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Simulators Support > Other R/C Flight Simulators


Other R/C Flight Simulators Other R/C Flight Simulators


Like Tree4Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-13-2018, 07:43 PM   #1 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 431
 

Join Date: Jan 2012
Default AVIrem Stickmover

Would love to see a stickmover forum created ???
Anyone else? there should be enough interest questions and answers?
blankenchip and drparker151 like this.
__________________
Drive safe, Play safe, Fly safe.
Agile 7.2,OhOh +7.2 GaSSer...forza 450,Vibe90
GauiX3,X3L,X4II,X4IINF,X4IIS,GX4,X5,X6,X7.
Synergy E5,516,N5C,N556,OhOh +766S
thebirdman is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-27-2018, 04:47 PM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,207
 
My HF Map location
Join Date: Jul 2008
Location: Melbourne, Victoria, Australia
Default

I have requested this on several occasions, and have just been flatly ignored!
Helifreak have to understand, that to a certain extent, this is a chicken and egg situation, where if they allow an individual specialist thread for AVIrem Stickmover there will be a far greater exchange of ideas than currently appears the case in this current ad hoc listing way!
If discussion about Stickmover is hidden away in this backwater, then no meaningful discussion will ever properly emerge.
blankenchip likes this.
__________________
Andy
Australian AVIrem Stickmover Distributor
www.jetiaustralia.com
[email protected]
AndrewJHawes is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-30-2018, 06:15 PM   #3 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Sep 2012
Location: Ohio
Default

I think it's a good idea. I just bought one here, but haven't had the opportunity to mess with it much. I'm sure I'll have questions and want opinions.
jbobb1 is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-01-2018, 07:43 AM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 9,034
 

Join Date: Mar 2011
Location: Charlotte, NC USA
Default

I would like to have a repository with free neXt simulator files with the different maneuvers.
blankenchip likes this.
__________________
Protos 700X Evo, Goblin Kraken/700 Havok/570 Sport/380 KSE, Logo 700/550SX V2; Neo VLink;VBC Touch & DX8 G2
Simulators (on MacBook Pro): AccuRC, Heli-X, neXt, RF9, Phoenix, AeroFly RC7 Ultimate
Citizen 259
curmudgeon is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-05-2018, 08:59 AM   #5 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 9,034
 

Join Date: Mar 2011
Location: Charlotte, NC USA
Default

I purchased a StickMover, but I cannot get it to work properly. Please watch the video and tell me what I am doing wrong.




__________________
Protos 700X Evo, Goblin Kraken/700 Havok/570 Sport/380 KSE, Logo 700/550SX V2; Neo VLink;VBC Touch & DX8 G2
Simulators (on MacBook Pro): AccuRC, Heli-X, neXt, RF9, Phoenix, AeroFly RC7 Ultimate
Citizen 259
curmudgeon is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-05-2018, 09:06 AM   #6 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Sep 2012
Location: Ohio
Default

Did you go through the set up of the stickmover itself? I haven't messed with mine much, but if memory serves me correctly, you have to enter the ser./mod. number of the unit, or the software recognizes it. Also, there is a calibration process.
jbobb1 is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-05-2018, 09:13 AM   #7 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 9,034
 

Join Date: Mar 2011
Location: Charlotte, NC USA
Default

I purchased it used from another member. I am using his credentials as AVI will not let me keep the videos already purchased if I change the username. Anyway, I logged in using his credentials. The purchased videos downloaded. I get an error message when I try calibrating the sticks.




Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2018-10-04 at 15.01.38.jpg
Views:	241
Size:	47.1 KB
ID:	757393  
__________________
Protos 700X Evo, Goblin Kraken/700 Havok/570 Sport/380 KSE, Logo 700/550SX V2; Neo VLink;VBC Touch & DX8 G2
Simulators (on MacBook Pro): AccuRC, Heli-X, neXt, RF9, Phoenix, AeroFly RC7 Ultimate
Citizen 259
curmudgeon is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-05-2018, 09:52 AM   #8 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Sep 2012
Location: Ohio
Default

I wonder if it has anything to do with maybe the seller was using a windows based pc vs your Mac?
jbobb1 is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-05-2018, 09:57 AM   #9 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 9,034
 

Join Date: Mar 2011
Location: Charlotte, NC USA
Default

The seller was using a Windows computer.
__________________
Protos 700X Evo, Goblin Kraken/700 Havok/570 Sport/380 KSE, Logo 700/550SX V2; Neo VLink;VBC Touch & DX8 G2
Simulators (on MacBook Pro): AccuRC, Heli-X, neXt, RF9, Phoenix, AeroFly RC7 Ultimate
Citizen 259
curmudgeon is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-05-2018, 10:11 AM   #10 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Sep 2012
Location: Ohio
Default

I will get mine out later (I'm going to be working for a while) and see if there's something I'm forgetting that may help. Maybe in the mean time, someone will chime in with an answer.
jbobb1 is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-06-2018, 05:32 PM   #11 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Sep 2012
Location: Ohio
Default

I'm no computer guru, but I think your computer isn't recognizing the stickmover. That last pic that shows the error message kind of says that also.
jbobb1 is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-06-2018, 07:54 PM   #12 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 9,034
 

Join Date: Mar 2011
Location: Charlotte, NC USA
Default

I booted Windows using BootCamp (Windows on a Mac), and the StickMover works fine. My guess is that there must be some sort of driver that I need to install to make the StickMover work with the Mac OS.
__________________
Protos 700X Evo, Goblin Kraken/700 Havok/570 Sport/380 KSE, Logo 700/550SX V2; Neo VLink;VBC Touch & DX8 G2
Simulators (on MacBook Pro): AccuRC, Heli-X, neXt, RF9, Phoenix, AeroFly RC7 Ultimate
Citizen 259
curmudgeon is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-06-2018, 08:47 PM   #13 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Sep 2012
Location: Ohio
Default

I was wondering the same thing. Glad you got it working for now though!
jbobb1 is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-07-2018, 12:23 AM   #14 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 9,034
 

Join Date: Mar 2011
Location: Charlotte, NC USA
Default

Now it stopped working on Windows also.
__________________
Protos 700X Evo, Goblin Kraken/700 Havok/570 Sport/380 KSE, Logo 700/550SX V2; Neo VLink;VBC Touch & DX8 G2
Simulators (on MacBook Pro): AccuRC, Heli-X, neXt, RF9, Phoenix, AeroFly RC7 Ultimate
Citizen 259
curmudgeon is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-07-2018, 08:27 AM   #15 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Sep 2012
Location: Ohio
Default

Grasping at straws here, but do you have access to a Windows pc that you could try?

I'm betting the installation process was not done properly due to you having a Mac and the seller having windows.

I know nothing about Mac computers, but could you reinstall the software while you are using Bootcamp?
jbobb1 is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-13-2018, 09:28 AM   #16 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,085
 
My HF Map location
Join Date: Dec 2012
Default

My stickmover stopped working on my MacBook Pro. It was working just fine on both my Mac and my PC. I wanted to show it to a friend and when I launched it, it found the unit, calibrated, but would not move the sticks during the video.

I hook it up to my PC and launch the AVIsoft app. It says an update is available so I let it update.

Now all my videos are gone from my PC as well as the remaining 8 lessons on my voucher.

Sent a support request. Hope to hear something soon.
markrj is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-13-2018, 09:48 AM   #17 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 9,034
 

Join Date: Mar 2011
Location: Charlotte, NC USA
Default

Quote:
Originally Posted by markrj View Post
Sent a support request. Hope to hear something soon.
I am very interested in learning the result, and hopefully, resolution.
__________________
Protos 700X Evo, Goblin Kraken/700 Havok/570 Sport/380 KSE, Logo 700/550SX V2; Neo VLink;VBC Touch & DX8 G2
Simulators (on MacBook Pro): AccuRC, Heli-X, neXt, RF9, Phoenix, AeroFly RC7 Ultimate
Citizen 259
curmudgeon is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-13-2018, 09:56 AM   #18 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,007
 

Join Date: Jan 2018
Default

Quote:
Originally Posted by curmudgeon View Post
I purchased it used from another member. I am using his credentials as AVI will not let me keep the videos already purchased if I change the username. Anyway, I logged in using his credentials. The purchased videos downloaded. I get an error message when I try calibrating the sticks.




I got this error intermittently as well, it's a problem with USB. Added a powered USB hub between StickMover and PC and have not seen it since.
__________________
MCX2, Nano CPS(2), Trex 150, 130s, Oxy2 210 & 215, Logo 480, uSpirit, GeoLink, Jeti Diablo, AccuRC, Heli-x
drparker151 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-13-2018, 10:04 AM   #19 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 9,034
 

Join Date: Mar 2011
Location: Charlotte, NC USA
Default

Quote:
Originally Posted by drparker151 View Post
...Added a powered USB hub between StickMover and PC and have not seen it since.
There are several of those powered USB hubs available. Which one do you have?
__________________
Protos 700X Evo, Goblin Kraken/700 Havok/570 Sport/380 KSE, Logo 700/550SX V2; Neo VLink;VBC Touch & DX8 G2
Simulators (on MacBook Pro): AccuRC, Heli-X, neXt, RF9, Phoenix, AeroFly RC7 Ultimate
Citizen 259
curmudgeon is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-14-2018, 11:14 AM   #20 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,085
 
My HF Map location
Join Date: Dec 2012
Default

It started working on my MacBook Pro last night.

Still no videos or account voucher showing up on my PC.
markrj is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.

SEO by vBSEO 3.6.1