Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Mikado Logo Helicopters > Mikado Logo 700



Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-07-2019, 12:47 PM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jan 2014
Default logo 700 tail wag

on Friday I probed my 700 logo with a vbar silver line tail servo mks the flight was very bad since I had a tail wag very bad
Decide to change a ikon in the field and the flight was very good

the state trying to understand the solution to the problem if in fact the change of the washer that is mentioned in some post is the solution
victor gomez07 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-07-2019, 05:54 PM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,549
 

Join Date: Sep 2012
Default

I did the washer change when building my Logo and it has zero wag. I would swap out the washers.
__________________
7s TDR’s / TDSF / Diabolo UL
Neo, Touch, MKS, Kontronik, R2 buffer

Lighter just flies easier.
Spencerkey is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-07-2019, 06:48 PM   #3 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2014
Default

Quote:
Originally Posted by Spencerkey View Post
I did the washer change when building my Logo and it has zero wag. I would swap out the washers.
thanks for answering just change for the 12mm or some othe
victor gomez07 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-07-2019, 07:23 PM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 1,549
 

Join Date: Sep 2012
Default

Get the 8 x 12 x .5 shim
__________________
7s TDR’s / TDSF / Diabolo UL
Neo, Touch, MKS, Kontronik, R2 buffer

Lighter just flies easier.
Spencerkey is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-08-2019, 11:13 AM   #5 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2014
Default

Quote:
Originally Posted by Spencerkey View Post
Get the 8 x 12 x .5 shim
You already made the change of the 12 mm washers and nothing the tail.

the record of the vbar does not show any extreme vibration any idea

please help
victor gomez07 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-09-2019, 05:27 AM   #6 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jul 2011
Default

Thrust bearings? Have you checked if they are installed correctly (larger inner ID in, smaller inner ID out)?
__________________
Logo690SX-Logo600SX-Logo550SX-VBarControl-Neo
STAZZ is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-09-2019, 08:23 AM   #7 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2014
Default

Quote:
Originally Posted by STAZZ View Post
Thrust bearings? Have you checked if they are installed correctly (larger inner ID in, smaller inner ID out)?
hello friend thanks for replying
We have already revised the thrust bearings several times.
The tail slider is soft
I put the 12mm washers
change servo from one mks bl 980 to bk 7005 and there was no change

any other idea or solution that has had please help me

I already despair too and try an Ikon with this much improvement but it is not perfect

I need to find the solution to this problem please anything that has been done so that your 700 logo with a perfect tail let you know and appreciate all the help

Sorry for my English and Mexico and unfortunately nobody can help me here and I do not know anyone who has this helicopter
victor gomez07 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-09-2019, 09:51 AM   #8 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 848
 

Join Date: Jul 2007
Default

I had this problem too, all was smooth and built correctly, but i had a nasty tail wag as well the first flights.
I completely rebuilt the tail section, and although i did that in the exact same way as before the tail wag was now gone. I never found out what the problem was.

I hope you find out what the problem is
mr. mark is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-09-2019, 10:06 AM   #9 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2014
Default

Quote:
Originally Posted by mr. mark View Post
I had this problem too, all was smooth and built correctly, but i had a nasty tail wag as well the first flights.
I completely rebuilt the tail section, and although i did that in the exact same way as before the tail wag was now gone. I never found out what the problem was.

I hope you find out what the problem is
Thank you

which section did you rebuild
victor gomez07 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-09-2019, 11:51 AM   #10 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 848
 

Join Date: Jul 2007
Default

The whole tail
mr. mark is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-10-2019, 10:40 AM   #11 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2014
Default thrust bearing

Quote:
Originally Posted by mr. mark View Post
The whole tail
someone could tell me the correct installation of thrust bearing

the exposed balls go out or go towards the arrow
victor gomez07 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-10-2019, 10:58 AM   #12 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 848
 

Join Date: Jul 2007
Default

should not matter too much for tail wag. I prefer the exposed side inwards though, the grease might stay in longer that way (although you have to check that regularly)
mr. mark is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-11-2019, 02:39 PM   #13 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 105
 

Join Date: May 2009
Default

ok from the top, here is how i build mine......
Before I even build the tail box I dismantle the brass bush out of the tail slider, apply brasso ( a brass polish) and work this up and down the tail shaft until its perfectly free ..... I clean both the bush and the shaft with brake cleaner and oil both with a light oil, triflow is good,.....
then I am super careful with the build of the tail , especially the thrust bearings,... I usually build them cup side inward and make sure the thrust bearing is assembled the right way round , with the larger id to the inside.... and greased with a good quality grease.....
I use a rubber safe (silicone ) grease on the damper o rings.....
I also change the shims out to a 12mm o/d but I have just built the latest kit 2019 spec and am going to try the OeM shims first....
I also squeeze the pitch links gently with a pair of pliers when they are attached to the tail grip... I also do the same on the tail pushrod ball links
this should be good to go.....
oh just a question..... the front torque tube bevel gear is all the way home ????? its quite a push to fit it !
I hope this helps you and this only applies if you have a slow tail wag thats very noticeable in the hover !
rachel is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.

SEO by vBSEO 3.6.1