Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Other Makes and Models Helicopters > V977/K110/K120



Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-08-2018, 10:12 AM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Aug 2018
Default Out of Control

Took a hard crash the other day. I changed a lot of parts because the K110 started acting crazy. Just this morning I was able to get a good hover. I turned it off, put in a new battery after waiting a little while and it went back to acting straight crazy. When I say crazy, I mean spinning around, wanting to fall over to one side and hug the floor. Could the main board be bad? I've got a BNF on the way next week but would love to fix this one.

Any suggestions would be greatly appreciated.
nacraracer is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-08-2018, 10:23 AM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 6,491
 

Join Date: Jun 2016
Default

Could be a broken wire to the tail motor or a bad tail motor.
__________________
__________________
Team USED
Shape S8,G700/G500,Shuttle 550,Trex 500 EFL Pro,Oxy 3 (2),B400 (7),450X,360CFX,Fusion 270,230S (V1/V2),200S,120S,Nano (CPS/S2),K110/120/130
BrokeDad is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-08-2018, 10:27 AM   #3 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2018
Default

I've got a spare boom and motor, I'll give it a try this afternoon. Thanks!
nacraracer is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-08-2018, 06:22 PM   #4 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2018
Default

Replaced the tail boom and new motor, all was looking good right until it barely left the ground and then it goes bat crazy again. I'm just about at my wits end.
nacraracer is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-09-2018, 07:07 AM   #5 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 503
 

Join Date: Jan 2018
Default

For me it seems that your main board is dead. Asuming that all of your shafts are new and you dont have some serious vibrations (bad blades etc...)
I dont know what it is doing, when you are talking about crazy, but maybe your servos are acting up? On my k110 i had one servo that was twitching realy bad, i disassembled it, but it back together and it was fine up to now.
My k110 is finaly dead, it wont bind anymore... RIP.
Shonkonray is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-09-2018, 09:52 AM   #6 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2018
Default

Yeah, it seems the board is bad. Spent some time this morning making sure that all the pitches were correct and the swash level. Spin it up and the tail works sometimes and the heli just wants to roll over to either side doing blade strikes to the ground. I'll just wait until my BNF gets here and then maybe get a board for the spare heli.
nacraracer is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-10-2018, 05:41 PM   #7 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2018
Default

Finally figured it out! I was using Goo 30C battery instead of 25C batteries and apparently that makes a HUGE difference. Could someone please elaborate on this for me.
nacraracer is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-11-2018, 12:32 AM   #8 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Aug 2016
Default

Which mode are you flying?
If 6G, using accidentally 3D would explain that. Just a thought...
ini_ is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-11-2018, 10:46 AM   #9 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2018
Default

6G for sure, I checked everything every time. Except for the battery..
nacraracer is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-11-2018, 12:47 PM   #10 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Aug 2016
Default

I am flying in 3D mode and don't bother to use 6G any more.

However when I started to fly this heli 3D mode was too wild for me, practically uncontrollable. OTOH 6G mode was nice and stable.
At that time I once took off with switch in 3D mode and that experience was exactly like you described. So, my money is on that theory: you probably had 3D on.

After having some practise I started to try 3D mode more and more and finally stayed there. Much more fun as you can do anything with this little heli!
ini_ is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-11-2018, 05:24 PM   #11 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2018
Default

I wish it was that I had it on 3d mode. I tried both again this afternoon with what I thought was a battery issue. I was wrong again. Still acts crazy as hell and the problem is intermittent. About every 5th or 6th try it acts like it should and every other time, well extremely uncontrollable. I've got a new esc and receiver board coming from banggood as well as my BNF bird will be here Thursday so at least I can get back to flying then. If anyone else has any ideas please throw them at me. Thanks!
nacraracer is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-12-2018, 06:32 PM   #12 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2018
Default

My BNF came in today. What a HUGE difference. It sounds different, flies 1000% better and the motor wiring is even different. I'm just wondering if I originally got a 2nd or a knock off. Either way I'm back to flying and that's what matters.
nacraracer is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-13-2018, 02:04 AM   #13 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Aug 2016
Default

I guess you found the cause. Looks like your receiver/FBL board is toast.
Good to be able to continue flying, though.

There are at least two different spec motors.
The older one has less power but both are flyable.
ini_ is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-13-2018, 05:00 AM   #14 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2018
Default

I appreciate that information. That must be the case. I’ve got a ESC and board coming so hopefully I’ll have a back up.
nacraracer is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-13-2018, 07:22 AM   #15 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,133
 

Join Date: Aug 2008
Default

Have you checked your feathering shaft? It could be bent as well as the main shaft. They could have both bent in the crash.
__________________
Please don't confuse my experience with pessimism!
Protos 500, HCP100S, Raptor 50, many more!
babyuh1 is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-13-2018, 10:32 AM   #16 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2018
Default

Actually that was the first two things that I replaced.
nacraracer is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-21-2019, 09:22 PM   #17 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Feb 2010
Default Update?

Hi,

Did you ever try replacing the board? Did that solve the problem?

Thanks
Wild Steelhead is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-11-2019, 07:41 PM   #18 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: May 2019
Location: Orange
Default

Quote:
Originally Posted by nacraracer View Post
Replaced the tail boom and new motor, all was looking good right until it barely left the ground and then it goes bat crazy again. I'm just about at my wits end.



Could you show me how how to replace the tail boom and the new motor. My tail motor just getting loose. Thanks.
Harrisson is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

SEO by vBSEO 3.6.1