Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Blade Helicopters (eFlite) > Blade Nano S2



Like Tree2Likes
  • 2 Post By DannyR
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-19-2019, 05:19 AM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Nov 2012
Default Problems with S2. not much lift plus other stuff

Hi, I recently upgraded from my old trusty nano cpx which I loved a lot. Bought the new S2.

I have encountered 3 problems so far. Never crashed it but I will explain what's going on.

1. There is very little lift compared to the cpx. Even at full throttle it barely has enough power to rise. It will lift very slowly. All other movement seems OK, and I have it set up as per the blade manual.

2. There is a bit of a delay when I cut the power, even with throttle hold. The rotor stays powered longer than it should compared to the cpx nano, where it would instantly cut the power if I jam down the throttle. This seems to affect flight, as you can not perform sudden movements as well.

3. After I've been flying for a minute or 2, the LED on the chopper turns red. What does this mean?

Any advice or tips would be great. The chopper is very stable, but I would prefer it to handle more like the cpx nano. The cpx was a beast, so fast and snappy. This thing feels like an underpowered drone in comparison.

Thanks for your advice, I'm looking forward to getting the S2 running nicely.
e32lover is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-19-2019, 12:10 PM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 2,615
 

Join Date: Feb 2019
Location: USA::Ohio
Default

what transmitter do you have?
__________________
Spektrum DX8G2, Vcontrol Touch, AccuRC Simulator
Blade Scout CX, MSR S, Nano S2, 360CFX, NanoQX
Oxy 5 MEG, 4 MAX, 2 (215)
SAB Goblin 500 Sport
fiddle is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-19-2019, 01:10 PM   #3 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Sep 2007
Location: Pinckney, MI
Default

I experienced a lift issue with my Nano CPS after a minor crash. The issue was that the main gear had slipped down on the main shaft. This allowed the main shaft to move up when I increased the pitch. The main shaft moving up caused the swash plate to not move as much as it should resulting in very little pitch at the blades. So, might check that the main gear is located on the main shaft correctly.

Just a thought.
navigator2011 and fiddle like this.
__________________
Danny

Blade Nano CPS (300C), Blade 230s (300C) & (UH-1), MotionRC 450 UH1, Trex 550e, Taranis X9D+ with IRX4+
DannyR is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-19-2019, 01:41 PM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 2,615
 

Join Date: Feb 2019
Location: USA::Ohio
Default

Quote:
Originally Posted by DannyR View Post
I experienced a lift issue with my Nano CPS after a minor crash. The issue was that the main gear had slipped down on the main shaft. This allowed the main shaft to move up when I increased the pitch. The main shaft moving up caused the swash plate to not move as much as it should resulting in very little pitch at the blades. So, might check that the main gear is located on the main shaft correctly.

Just a thought.

That is a good thought as I have had this happen too.
__________________
Spektrum DX8G2, Vcontrol Touch, AccuRC Simulator
Blade Scout CX, MSR S, Nano S2, 360CFX, NanoQX
Oxy 5 MEG, 4 MAX, 2 (215)
SAB Goblin 500 Sport
fiddle is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-19-2019, 02:04 PM   #5 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Sep 2018
Location: Europe
Default

Did you hold rudder fully right (BNF) while binding?
__________________
THE HANGAR
CPX - CPS - S2 - 270 Fusion (3) - Logo 550SX Super Combo ** Spektrum DX8E **
Hangar out: MCPX BL - 130S - 180CFX - 230S V1 Trio - CPS (2) - Align 450 PRO - Align 150X
Psycho_dad is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-20-2019, 01:01 AM   #6 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Jul 2013
Location: Alberta, Canada
Default

When the led turns red it means the battery is loosing power. if checking the mainshaft and gear doesn't fix the lift problem you could be in Stability Z mode. not much power and restricted flight control inputs.
__________________
I fight Gravity
300x,4503d converted to x
(2) Trex 550's stretched
Build in progress Tarot 450 Pro V2
franknsled is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.

SEO by vBSEO 3.6.1