Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Simulators Support > AccuRC Flight Sim


AccuRC Flight Sim AccuRC Flight Sim Discussion


Like Tree4Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-18-2020, 10:34 PM   #1 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 93
 

Join Date: Jul 2020
Location: Minnesota
Default Vcontrol Touch wireless set up

Does anybody know what I need to purchase to make this happen? Can I use all of the settings as if it were my actual equipment that I’m using with Scorpion Tribunus ESC and NEO pro rescue? I’m excited to get set up with this program. Is it possible to have a seamless experience virtually that would mimic my actual set up so I can experiment with settings before I fly.?
Bebobang is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-19-2020, 12:42 AM   #2 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Nov 2005
Default

not exactly but pretty close.

all you need is a standard usb cable to connect your vcontrol to your PC

AccuRC + VControl Setup (4 min 1 sec)
__________________
[email protected] Direct Email
[email protected] AccuRC Support
https://discord.gg/ftCKT8U AccuRC Discord Server
Ade_Law is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-19-2020, 01:02 AM   #3 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 9,882
 

Join Date: Mar 2011
Location: Charlotte, NC USA
Default

Wired connection is the easiest and most cost-effective way to go.
__________________
Protos 700X Evo, Kraken/700 Havok/Kraken 580/Buddy 380 KSE, Logo 550SX V2; YGE "T" ESCs, Neo VLinks;VBC Touch, AGM Deep Cycle Batteries
Simulators (on MacBook Pro): Heli-X, neXt, AccuRC, RF9, Phoenix, AeroFly RC7 Ultimate
Citizen 259
curmudgeon is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-19-2020, 05:38 AM   #4 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,666
 

Join Date: Feb 2019
Location: USA::Ohio
Default

The title says "wireless" so I'm guessing he wants a wireless setup. I do not know how to achieve that either. I'm following so I can learn.
__________________
Vcontrol Touch, AccuRC & Heli-X Simulators
Oxy 5 MEG, 4 MAX, 2 (215)
SAB Goblin 500 Sport
XL Power Specter 700
fiddle is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-19-2020, 10:29 AM   #5 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 9,882
 

Join Date: Mar 2011
Location: Charlotte, NC USA
Default

The OP may want to reevaluate whether simulator wireless connection with the VBC radio is really worth it before going down the rabbit hole. The $110.00 Mikado 04928 VSIM interface is relatively expensive, and has several functionality limitations compared to wired connection.





I sold mine, but I believe this is what the connections looked like when I finally got it to work.



Mikado does not provide good instructions, so you may depend on the community for assistance as well as some trial and error.


A more functional option (fewer limitations) is to purchase either a Mikado 05054 Neo VBasic Receiver ($125.00) or use a spare VLink Neo ($250.00) along with an RX2SIM USB module. Another option is to use a miniVBar (classifieds) with a 04882 VBC Rx satellite, and a USB adapter.


I tried all of that, but in the end I went back to using the USB cable that came with the VBCT radio.


I now only use the latest $90.00 Spektrum InterLink DX USB controller with the simulators, as it has the switches in a similar configuration as the VBCT radio, and there is no battery to charge. Just more convenient me.


I am not trying to dissuade you from pursuing wireless simulation with the VBC radio, but I feel you benefit from knowing the cost and limitations of the different wireless setups.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2020-09-19 at 10.48.07.jpg
Views:	207
Size:	41.7 KB
ID:	881425   Click image for larger version

Name:	IMG_0839.jpg
Views:	214
Size:	115.8 KB
ID:	881427  
Ade_Law and snapon86x like this.
__________________
Protos 700X Evo, Kraken/700 Havok/Kraken 580/Buddy 380 KSE, Logo 550SX V2; YGE "T" ESCs, Neo VLinks;VBC Touch, AGM Deep Cycle Batteries
Simulators (on MacBook Pro): Heli-X, neXt, AccuRC, RF9, Phoenix, AeroFly RC7 Ultimate
Citizen 259
curmudgeon is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-19-2020, 04:14 PM   #6 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,666
 

Join Date: Feb 2019
Location: USA::Ohio
Default

I thought you had to get RX2SIM to use the Mikado wireless simulator thing with AccuRC because it outputs PPM or something.
__________________
Vcontrol Touch, AccuRC & Heli-X Simulators
Oxy 5 MEG, 4 MAX, 2 (215)
SAB Goblin 500 Sport
XL Power Specter 700
fiddle is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-19-2020, 11:47 PM   #7 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 93
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jul 2020
Location: Minnesota
Default

Can I just plug in the USB into my NEO Vlink? All of my NEO‘ S have pro rescue if that makes any difference LOL
Bebobang is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-20-2020, 03:34 AM   #8 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Nov 2005
Default

Quote:
Originally Posted by Bebobang View Post
Can I just plug in the USB into my NEO Vlink? All of my NEO‘ S have pro rescue if that makes any difference LOL
that would make sense to be able to do wouldnt it?

guess the answer :-)
__________________
[email protected] Direct Email
[email protected] AccuRC Support
https://discord.gg/ftCKT8U AccuRC Discord Server
Ade_Law is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-20-2020, 05:47 AM   #9 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,666
 

Join Date: Feb 2019
Location: USA::Ohio
Default

Quote:
Originally Posted by Bebobang View Post
Can I just plug in the USB into my NEO Vlink? All of my NEO‘ S have pro rescue if that makes any difference LOL
Quote:
Originally Posted by Ade_Law View Post
that would make sense to be able to do wouldnt it?

guess the answer :-)

why would that be a thing? What would you gain from that?
__________________
Vcontrol Touch, AccuRC & Heli-X Simulators
Oxy 5 MEG, 4 MAX, 2 (215)
SAB Goblin 500 Sport
XL Power Specter 700
fiddle is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-20-2020, 08:40 AM   #10 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Nov 2005
Default

i was meaning that the neo has a usb port on it, it wouldn't take much to have a firmware you could flash on it that makes it a usb controller dongle.
__________________
[email protected] Direct Email
[email protected] AccuRC Support
https://discord.gg/ftCKT8U AccuRC Discord Server
Ade_Law is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-20-2020, 08:21 PM   #11 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 9,882
 

Join Date: Mar 2011
Location: Charlotte, NC USA
Default

Quote:
Originally Posted by Ade_Law View Post
...guess the answer :-)
I have not tried it, but is the answer "no"?
__________________
Protos 700X Evo, Kraken/700 Havok/Kraken 580/Buddy 380 KSE, Logo 550SX V2; YGE "T" ESCs, Neo VLinks;VBC Touch, AGM Deep Cycle Batteries
Simulators (on MacBook Pro): Heli-X, neXt, AccuRC, RF9, Phoenix, AeroFly RC7 Ultimate
Citizen 259
curmudgeon is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-21-2020, 05:23 AM   #12 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,666
 

Join Date: Feb 2019
Location: USA::Ohio
Default

Quote:
Originally Posted by Ade_Law View Post
i was meaning that the neo has a usb port on it, it wouldn't take much to have a firmware you could flash on it that makes it a usb controller dongle.

Oh - that would be a $250 dongle


I'd rather they come out with a proper wireless/usb dongle thingy like the WS1000/2000 from Spektrum.
__________________
Vcontrol Touch, AccuRC & Heli-X Simulators
Oxy 5 MEG, 4 MAX, 2 (215)
SAB Goblin 500 Sport
XL Power Specter 700
fiddle is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-21-2020, 06:51 AM   #13 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Nov 2005
Default

Quote:
Originally Posted by fiddle View Post
Oh - that would be a $250 dongle


I'd rather they come out with a proper wireless/usb dongle thingy like the WS1000/2000 from Spektrum.
yes it would but its the sort of thing a lot of people have a spare of for whatever reason.

yes a proper wireless usb dongle would be FAR better.
__________________
[email protected] Direct Email
[email protected] AccuRC Support
https://discord.gg/ftCKT8U AccuRC Discord Server
Ade_Law is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-18-2020, 09:48 PM   #14 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 93
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jul 2020
Location: Minnesota
Default

Cables Unlimted Wireless USB Device Dongle https://www.amazon.com/dp/B0025VJT5E..._l3pJFbEB0CQQQ Would this work?
Bebobang is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-18-2020, 10:07 PM   #15 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 93
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jul 2020
Location: Minnesota
Default

The cables unlimited seems to be a dead end however there might be information here that leads to what I am looking for and probably lots of other people need LOL chance to make millions? https://superuser.com/questions/1190...is-it-possible
Bebobang is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-02-2020, 08:03 PM   #16 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,637
 

Join Date: Jul 2011
Location: Colorado Springs
Default

Vcontrol is great but this wireless adapter is a half baked solution.
Ade_Law likes this.
vertico is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-03-2020, 05:24 AM   #17 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,666
 

Join Date: Feb 2019
Location: USA::Ohio
Default

I appreciate that I saw this before I bought a "wireless sim interface". I remembered I had a rather long powered USB 3 cable (powered so it could exceed maximum length). I keep that hanging out by my couch and just plug my vcontrol in! Major benefit there is I didn't have to configure anything on the radio. It just works like a joystick without configuring anything.
__________________
Vcontrol Touch, AccuRC & Heli-X Simulators
Oxy 5 MEG, 4 MAX, 2 (215)
SAB Goblin 500 Sport
XL Power Specter 700
fiddle is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-19-2020, 05:49 PM   #18 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,666
 

Join Date: Feb 2019
Location: USA::Ohio
Default

Holy moses. Heli-x now supports Vcontrol over the WLAN - no extra hardware - no USB (https://www.vstabi.info/en/heli-x?fb...P_pONSTUjiL5nA). AccuRC peeps ... is this a possibility for you or is this another cooperation amongst Germans?
__________________
Vcontrol Touch, AccuRC & Heli-X Simulators
Oxy 5 MEG, 4 MAX, 2 (215)
SAB Goblin 500 Sport
XL Power Specter 700
fiddle is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-19-2020, 06:11 PM   #19 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: Nov 2005
Default

i do wonder about latency of the wlan method, i can't imagine it being great, certainly not close to a direct wireless connection (spektrum/frsky) or wired usb.
__________________
[email protected] Direct Email
[email protected] AccuRC Support
https://discord.gg/ftCKT8U AccuRC Discord Server
Ade_Law is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-20-2020, 05:55 AM   #20 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,666
 

Join Date: Feb 2019
Location: USA::Ohio
Default

If it works in the Heli-X demo, I'll give it a try and let you know. I will say I've streamed games from both my PC and PS4 ... as long as my laptop is connected at 5GHZ to the access point I can't tell the difference between sitting at the console or streaming (well ... there are occasionally video quality issues). I would imagine sending controller inputs would be much easier than bi-directional communication with sound and video.
__________________
Vcontrol Touch, AccuRC & Heli-X Simulators
Oxy 5 MEG, 4 MAX, 2 (215)
SAB Goblin 500 Sport
XL Power Specter 700
fiddle is offline        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.

SEO by vBSEO 3.6.1