Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Xnova Motors Support


Xnova Motors Support Xnova Motors Factory Support


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-28-2020, 09:43 AM   #1 (permalink)
Registered Users
 

Join Date: May 2020
Location: TX
Default Xnova 4025-1120 and Hobbywing Platinum 120a V4

Hello!!


Is anyone using Hobbywing 120a v4 with Xnova 4025-1120 (Not Lightning) and please would you share the setup parameters if yours is working fine specifically - 13 Motor timing and 16 Startup power? My setup currently is:


1. Flight Mode: Heli Store Governor
2. Lipo Cells: Auto
3. Cutoff Type: Soft
4. Cutoff Voltage: 3.2v - [Note to myself - I will switch this off]
5. BEC Voltage: 6v
6. Startup time: 15secs
7. Gov Param P:
8. Gov Param I: 5
9. Auto Restart time: 25s
10. Restart Acceleration: 1.5s
11. Brake Type: Disabled
12. Brake Force: 0%
13.Timing: 3 degrees (as per Xnova website https://www.xnovamotors.com/xnova-motors-esc-settings/). Default was 15 degrees.
14. Motor Rotation: CW
15. Active Free Wheel: Enabled
16 Startup Power: 3


Thanks for your help!!
$washplate is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-28-2020, 11:00 AM   #2 (permalink)
Registered Users
 
Posts: 3,571
 

Join Date: May 2018
Location: Mosquito Farm
Default

Quote:
Originally Posted by $washplate View Post
13.Timing: 3 degrees (as per Xnova website https://www.xnovamotors.com/xnova-motors-esc-settings/). Default was 15 degrees.
The 3 degrees you are referring to is for a Castle ESCs. For Hobbywing the defaults work fine.

Are you having some issues?
__________________
Jeti DS12 / Ikon2 / Oxy2/4/5 / SAB Mini Comet / Fireball / G380 / Gaui X5v2 / Kraken 580
JimJW is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-28-2020, 11:53 AM   #3 (permalink)
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: May 2020
Location: TX
Default

Thanks JimJW


No I don't have any problem - Still setting up the machine - I have moved the setting back to the default 15. I was only confused by another note on the website that said "if motor gets hot use lower timing values such like 2 to 5".
$washplate is online now        Reply With Quote Quick reply to this message
Reply




Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the HeliFreak forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your REAL and WORKING email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. Use a real email address or you will not be granted access to the site. Thank you.
Email Address:
Location
Where do you live? ie: Country, State, City or General Geographic Location please.
Name and Lastname
Enter name and last name here. (This information is not shown to the general public. Optional)
Helicopter #1
Enter Helicopter #1 type and equipment.
Helicopter #2
Enter Helicopter #2 type and equipment.
Helicopter #3
Enter Helicopter #3 type and equipment.
Helicopter #4
Enter Helicopter #4 type and equipment.

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




Copyright © Website Acquisitions Inc. All rights reserved.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.

SEO by vBSEO 3.6.1